14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 53.000 de obiecte de mobilier pentru şcolile şi grădiniţele din Galaţi
Peste 53.000 de obiecte de mobilier pentru şcolile şi grădiniţele din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi continuă investiţiile în domeniul educaţiei, unităţile de învăţământ din oraş urmând să primească dotări în valoare de circa 28 milioane de lei ce includ peste 53.000 de obiecte de mobilier.
În acest scop, a fost lansat în licitaţie publică un contract de circa 28,1 milioane de lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 8 ianuarie 2024. Contractul este împărţit în patru loturi pentru achiziţia de mobilier pentru sălile de clasă, laboratoare, cabinete şcolare de psihopedagogie, precum şi pentru atelierele de practică. Este vorba despre mobilier şcolar precum seturi pupitre, catedre, scaune, dulapuri, pătuţuri, mese, biblioteci, birouri etc.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. „Este important să le asigurăm copiilor toate condiţiile. Avem un record de investiţii în educaţie, iar acestea includ proiectele de modernizare a clădirilor, precum şi asigurarea de noi dotări. Pentru că la Galaţi educaţia este o prioritate, vorbim acum de un proiect important pe care îl derulăm cu finanţare europeană, prin care toate unităţile de învăţământ vor avea parte de dotări moderne”.
Contractul lansat în licitaţie face parte dintr-un amplu proiect derulat de către Primăria municipiului Galaţi, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unităţi de învăţământ din oraş (grădiniţe, şcoli şi licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro).
Este vorba despre mobilier şcolar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (computere, imprimante, routere etc.). În plus, laboratoarele de informatică vor fi dotate cu computere de ultimă generaţie, laboratoarele de ştiinţe vor avea mobilier adecvat şi echipamente specifice, la fel şi sălile de sport. De asemenea, şcolile tehnice vor avea ateliere cu dotări moderne, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite