17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proteste la Penitenciarul Galaţi
Proteste la Penitenciarul Galaţi

Sindicatul National al Poliţiştilor din Penitenciare - Filiala Galaţi şi Sindicatul Phoenix au făcut ieri, 30 mai 2023, grevă japoneză purtând banderole albe în semn de protest faţă de încălcarea drepturilor salariale şi încercarea de modificare a legislaţiei cu privire la modificarea vârstei de pensionare.

Astăzi, poliţiştii din Penitenciarul Galaţi blochează activitatea instituţiei prin refuzul intrării la serviciu.

Protestatarii cer eliminarea inechităţilor din sesitemul public, acordarea normei de hrană la valoarea actualizată, acordarea normei de echipare la valoarea actualizată, stoparea demersului de a modifica vârsta de pensionare şi modul de calcul al pensiei, precum şi anularea interdicţiei de ocupare a posturilor vacante.

«Toţi deţinuţii vor rămâne pe cameră!»

Sindicatul naţional al lucrătorilor de penitenciare protestează prin refuzul de a inta în ture. Câteva zeci de angajaţi ai Penitenciarului Galaţi nu au intrat în tură în semn de protest. Activitatea este continuată de colegii care trebuiau să iasă dimineaţă din tură.

Deocamdată, situaţia este sub control, deţinuţii îşi vor primi toate drepturile, doar că unele cu întârziere. "Nu este aplicată în integralitate legea salarizării, nu sunt actualizate normele de hrană şi echipament, nu este acordat în totalitate gradul profesional, toate concursurile sunt blocate, numărul de ore suplimentare este enorm, toţi colegii noştri sunt surescitaţi trebuind să îndeplinească 2, 3 pâna la 4 funcţii, iar acum sperăm să tragem un semnal de alarmă. Vom bloca activitatea pentru o perioadă de cel puţin 4 ore. Efectuarea apelului nu se va face. Toţi deţinuţii vor rămâne pe cameră, cu excepţia celor pe care îi vom prezenta pentru arest preventiv. În rest, toate activităţile sunt blocate", a precizat cms. şef Daniel Ionescu, lider SNPP filiala Galaţi.

În plus, modificarea legii legate de pensiile militare îi va afecta şi pe lucrătorii din penitenciare. Deficitul de personal este mare în sistem, ar trebui să fie 20.000 de poliţişti de penitenciare şi sunt puţin peste 12.000. Dacă lucrurile nu se vor rezolva, lucrătorii din penitenciare sunt pregătiţi sa blocheze activitatea şi patru zile.


Articole înrudite