25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a trezit cu hoţul în casă! Spaima trăită de un bătrân din Galaţi
S-a trezit cu hoţul în casă! Spaima trăită de un bătrân din Galaţi

La data de 3 iulie 2023, în jurul orei 15:00, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută de sex masculin ar fi pătruns în curtea locuinţei unui bărbat, cu vârsta de 60 de ani, din satul Plevna, comuna Rediu, judeţul Galaţi.
Din verificările preliminare efectuare de poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan, care s-au deplasat la faţa locului, s-a stabilit că persoana care ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei bărbatului de 60 de ani, ar fi spart şi un geam de la o fereastră cu intenţia de a pătrunde în imobil, însă a fost surprins de proprietar şi a fugit.
La scurt timp, poliţiştii au identificat şi depistat, persoana bănuită de comiterea acestei fapte, fiind vorba de un tânăr de 19 ani, din satul Plevna, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea continuării cercetărilor.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă la furt calificat, iar după administrarea materialului probator în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de această persoană, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 4 iulie 2023, să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.
De asemenea, s-a stabilit, că tânărul de 19 ani a mai fost reţinut pentru 24 de ore şi în data de 28.11.2022, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat pe raza comunei Rediu, fiind apoi dispusă de către Judecătoria Târgu Bujor, la data de 29.11.2022, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Din data de 25.02.2023 acesta a fost eliberat şi se afla, în prezent, sub măsura controlului judiciar.


Articole înrudite