13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tânăr din Galaţi reţinut de poliţie după ce şi-a terorizat familia
Tânăr din Galaţi reţinut de poliţie după ce şi-a terorizat familia

La data de 3 octombrie 2023, după administrarea probatoriului în mai multe cauze penale, privind comiterea infracţiunilor de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie, distrugere, ameninţare şi furt, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui tânăr, cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galaţi.
Din cauza comportamentului agresiv pe care acesta îl manifesta faţă de bunica sa, o femeie cu vârsta de 80 de ani, din municipiul Galaţi, la data de 27.09.2023, Judecătoria Galaţi a confirmat ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti şi a  instituit un ordin de protecţie pentru o perioadă de 3 luni, prin care bărbatului i se interzicea apropierea de ruda sa şi de locuinţa acesteia la o distanţă mai mică de 100 de metri.
Tânărul a încălcat aceste dispoziţii de 3 ori după cum urmează: de 2 ori în cursul zilei de 02.10.2023 şi apoi în data de 03.10.2023, când s-a prezentat la adresa de domiciliu a bunicii sale, fără a intra însă în locuinţă. După refuzul bunicii de a-i da ceea ce solicitase, bărbatul a ameninţat-o cu acte de violenţă.
În faţa poliţiştilor cel în cauză a motivat că a venit la adresă să ceară produse alimentare sau obiecte de îmbrăcăminte şi chiar dacă i s-a pus în vedere de fiecare dată să nu mai încalce dispoziţiile stabilite prin măsura instanţei de judecată, acesta a refuzat să conştientizeze consecinţele încălcării ordinului de protecţie.
Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că tânărul este bănuit şi de comiterea a două furturi a unor produse de curăţenie din incinta punctului de lucru aparţinând unei societăţi amplasate la parterul unui bloc de locuinţe, din cartierul Micro 18, strada Brăilei, la data de 13.02.2023, respectiv 22.02.2023, precum şi de furtul sumei de 650 de lei din portofelul mamei sale, la data de 23.06.2023.
De asemenea, la data de 16.09.2023, aflându-se în stare avansată de ebrietate, cel în cauză a tăiat o canapea din locuinţa bunicii sale, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere. Întrucât, la data de 22.09.2023, acesta şi-a ameninţat bunica cu noi acte de distrugere a bunurilor din locuinţa acesteia, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi care s-au deplasat la faţa locului au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile, care a fost ulterior confirmat de Judecătoria Galaţi.
În cursul zilei de astăzi, 4 octombrie 2023, bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.


Articole înrudite