19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei spitale din Galaţi se digitalizează cu bani din PNRR
Trei spitale din Galaţi se digitalizează cu bani din PNRR

Primăria municipiului Galaţi informează că proiectele pentru digitalizarea celor trei unităţi medicale aflate în administrare (Spitalul pentru Copii, Maternitatea şi Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanţare prin PNRR. În total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Sănătatea este o prioritate şi aducem la noi standarde toate spitalele pe care le avem în administrare. Trăim în era tehnologiei şi este important să le asigurăm pacienţilor cele mai bune condiţii”.
În principal, este vorba despre extinderea componentelor hardware ale reţelei de comunicaţii, de actualizarea şi instalarea de software pentru reţele, pentru sisteme de securitate şi instalarea de echipamente hardware etc.
Implementarea acestor proiecte va contribui la îmbunătăţirea şi optimizarea activităţilor clinice, asigurând interoperabilitatea dintre diferitele aplicaţii medicale şi facilitând accesul rapid şi securizat la informaţii relevante pentru îngrijirea pacienţilor.
Primăria municipiului Galaţi a realizat în ultimii ani investiţii fără precedent în cele trei spitale şi are în derulare multe alte proiecte.
La Spitalul pentru Copii a fost construită deja o clădire modernă pentru primirea urgenţelor, iar în curând va deveni funcţională o nouă clădire pentru ambulatoriu, în timp ce principalul corp de clădire este în modernizare. La Spitalul Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” a fost construit un nou ambulatoriu de specialitate. La Maternitatea „Buna Vestire” sunt în plină desfăşurare lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului. De asemenea, aici este în derulare şi proiectul privind reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii spitalului, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite