29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Gălăţeni prinşi în flagrant când vindeau droguri prin oraş
VIDEO: Gălăţeni prinşi în flagrant când vindeau droguri prin oraş

La data de 27 noiembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au prins în flagrant delict, în municipiul Galaţi, doi bărbaţi, de 28 şi 30 de ani, cu domiciliul în oraşul Galaţi, în timp ce ar fi comercializat 100 de grame de droguri de mare risc, respectiv 4 – CMC.
Ulterior, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, la locuinţele bărbaţilor, precum şi la alte persoane care ar fi avut legături cu aceştia în activitatea infracţională.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 30 de grame de canabis şi aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv 4-CMC.
Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada septembrie – noiembrie 2023, fără drept, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, persoanele cercetate ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din judeţul Galaţi, peste 1 kilogram de cristal (3 – CMC şi 4-CMC, droguri de mare risc).
De asemenea, în  luna noiembrie 2023, ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 de grame de substanţă psihoactivă (2-MMC) - din clasa cathinonelor sintetice.
La data de 27 noiembrie a.c., 6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, pentru audieri, fiind dispusă reţinerea celor doi bărbaţi, de 28 şi 30 de ani, precum şi a unui al treilea bărbat, de 30 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
Cei 3 au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi, iar, în cursul zilei de ieri, 28 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi  a dispus arestarea preventivă a persoanelor, pentru 30 de zile.
Doi dintre aceştia (rude), la data prinderii în flagrant delict se aflau sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar, fiind trimişi în judecată în anul 2021, de către procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galaţi pentru fapte similare (proces aflat în faza cercetării judecătoreşti).
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite