20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră în mare
Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră în mare

Coreea de Nord a lansat marţi mai multe rachete de croazieră neidentificate în mare, în largul coastei sale vestice, a anunţat armata sud-coreeană, fiind a treia oară când Pyongyangul testează rachete de croazieră în mai puţin de o săptămână, relatează Reuters.
Rachetele au fost lansate în jurul orei 7 dimineaţa (2200 GMT luni), a precizat Statul Major interarme într-un comunicat. Autorităţile de informaţii sud-coreene şi americane monitorizează îndeaproape situaţia şi analizează detaliile lansării, a precizat acesta.
Lansarea are loc pe fondul creşterii tensiunii în peninsula coreeană şi urmează unui baraj de rachete de croazieră lansate duminică de Pyongyang în largul coastei sale estice.
Lansarea de duminică a fost un test al noilor rachete de croazieră lansate de pe submarin (SLCM), denumite "Pulhwasal-3-31", iar liderul Kim Jong Un a supervizat testul, a relatat luni presa de stat nord-coreeană KCNA.
Rachetele lansate săptămâna trecută au fost de asemenea Pulhwasal-3-31, a precizat KCNA, adăugând că acestea au fost cele "strategice", care se referă de obicei la arme cu capacitate nucleară. JCS al Coreei de Sud a declarat săptămâna trecută că este de părere că lansarea "Pulhwasal-3-31" a avut ca scop testarea îmbunătăţirii capacităţilor rachetelor existente.


Articole înrudite