28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Coreea de Sud suplimentează la 394 de milioane de dolari ajutorul pentru Ucraina în 2024
Coreea de Sud suplimentează la 394 de milioane de dolari ajutorul pentru Ucraina în 2024

Coreea de Sud a anunţat recent un ajutor financiar de 520 de miliarde de woni (394 de milioane de dolari) pentru Ucraina în 2024 - de opt ori mai mult decât anul acesta, consemnează Reuters.

Din pachetul de asistenţă, 130 de miliarde de woni sunt destinate reconstrucţiei, 260 de miliarde ajutoarelor umanitare şi 130 de miliarde sunt direcţionate prin organizaţii internaţionale, prevede bugetul Coreei de Sud pentru anul viitor.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol anunţase în iulie că ţara sa va furniza anul acesta Ucrainei "o gamă largă de materiale militare", despre care nu a dat alte detalii.

Zilele trecute, şeful statului a mai comunicat că va creşte asistenţa oficială pentru dezvoltare din partea Coreei de Sud pentru regiuni strategice, inclusiv Asia-Pacific şi Africa, de la 1400 la 2000 de miliarde de woni (1,51 miliarde de dolari).

Ministerul Economiei şi Finanţelor de la Seul a precizat în anunţul referitor la buget că asistenţa pentru străinătate creşte în cadrul eforturilor de a ajuta firmele sud-coreene să se extindă peste hotare şi de a asigura unele interese naţionale, cum ar fi lanţurile de aprovizionare, precum şi pentru asumarea responsabilităţii Coreei de Sud ca membră importantă a comunităţii internaţionale, potrivit Agerpres.


Articole înrudite