25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campion absolut la mâncat hotdogi
Campion absolut la mâncat hotdogi

Campionul en titre al tradiţionalei competiţii anuale de mâncat hotdogi organizată pe 4 iulie în Statele Unite, Joey Chestnut, şi-a apărat marţi titlul şi a câştigat pentru a 16-a oară concursul după ce a consumat 62 de hotdogi în 10 minute, informează Reuters.
Întreruperea concursului - organizat de lanţul american de restaurante fast-food Nathan's Famous pe Coney Island din New York - din cauza unei furtuni nu l-a perturbat pe Chestnut, în vârstă de 39 de ani, originar din Indiana.
Pe locul al doilea la categoria bărbaţi, la mare distanţă de învingător, cu doar 49 de hotdogi, s-a clasat Geoff Esper, din Oxford, Massachusetts.
Chestnut nu a reuşit să-şi egaleze propriul record mondial - 76 de hotdogi - pe care l-a realizat în 2021. A spus însă că intenţionează să se autodepăşească în viitor.
''Astăzi au intervenit tot felul de obstacole, dar voi reveni în forţă'', a declarat el pentru ESPN.
În aceeaşi zi, Miki Sudo, din New York, a câştigat competiţia feminină pentru a noua oară după ce a mâncat 39,5 hotdogi în zece minute. Este deţinătoarea recordului mondial feminin cu 48,5 hotdogi, stabilit în 2020.
Tradiţionala competiţie, care durează 10 minute şi este difuzată de postul de televiziune ESPN, a debutat în 1980, când doi concurenţi au ieşit pe primul loc după ce au mâncat nouă hotdogi. Prin comparaţie, Chestnut poate mânca nouă hotdogi în mai puţin de un minut, notează Agerpres.


Articole înrudite