Campionatul Naţional de Navomodele machete vine la Galaţi

Vineri, 17 Mai 2013 03:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
A 24-a ediţie a Campionatului Naţional de Navomodele machete (clasa C, cum figurează în clasificările Federaţiei de Modelism) se va desfăşura, în premieră, în oraşul de la Mila 80. Astfel, în perioada 24-30 iunie, timp de o săptămână, cei care vor vizita corpul D al Facultăţii de Mecanică vor putea admira peste 250 de machete statice de nave, de la ambarcaţiuni antice şi până la cele mai moderne nave civile şi militare, navomodele în sticlă, machete de carton, diorame navale şi multe alte exponate. La Campionatul Naţional, navomodeliştii gălăţeni vor expune mai bine de 10 lucrări în premieră, dar şi numeroase alte machete medaliate la competiţii naţionale şi internaţionale.
Machetiştii afiliaţi celor şapte cluburi participante (CSU Galaţi, CS Medgidia, Farul Constanţa, Sportul Studenţesc Bucureşti, CSTA Suceava, CS Timişoara şi CS Bacău) se vor înfrunta la cele şapte secţiuni ale clasei C: C1 - machete de nave cu vele, C2 - machete de nave cu motor, C3 - secţiuni de nave, C4 - machete de nave la scări între 1:250 şi 1:1250, C5 - machete de nave în sticlă, C6 - machete din plastic, C7 - machete din carton/hârtie.
Doritorii vor putea admira machetele participante la campionat zilnic, între orele 10 - 22, intrarea fiind liberă. Şi, ca o părere personală, ar fi păcat să rataţi această ocazie de a vedea cum talentul şi măiestria machetiştilor dau naştere unor adevărate bijuterii din lemn, plastic sau carton, pentru a căror realizare a fost nevoie de mii de ore de muncă. În încheiere vă prezentăm câteva exemple ale acestui sport care ar trebui numit, mai degrabă, artă, cu menţiunea că fotografiile au fost făcute la alte expoziţii şi concursuri de profil.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu