03 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cate Blanchett se va muta cu familia din Australia în Statele Unite
Cate Blanchett se va muta cu familia din Australia în Statele Unite

Actriţa australiană Cate Blanchett va pleca din Sydney şi se va muta cu soţul, regizorul şi scenaristul Antrew Upton, şi cei trei copii în America, a scris presa din Australia, preluată de France Presse.
Actriţa, de două ori câştigătoare a premiului Oscar - pentru rolurile din „The Aviator” de Martin Scorsese şi „Blue Jasmine” de Woody Allen -, urmează să se instaleze în Statele Unite în câteva luni.
„A fost o decizie greu de luat”, a declarat pentru Sydney Morning Herald soţul actriţei, în prezent director artistic al Sydney Theatre Company (Şcoala de Teatru din Sydney). „Copiii sunt la o vârstă când este destul de uşor să te muţi fără să le dai peste cap viaţa şcolară, acesta a fost factorul decisiv”, a spus Upton.
„Am locuit nouă ani în Marea Britanie şi ne-a plăcut foarte mult. Acum însă vrem să încercăm în Statele Unite. Există acolo oportunităţi incredibile pentru proiecte de televiziune şi Cate are acolo o carieră frumoasă”, a adăugat el.
Andrew Upton a precizat că în Statele Unite ar vrea „să revină la scrierea independentă pentru cinema, televiziune sau teatru”.
Cate Blanchett şi-a început cariera ca actriţă de teatru la Sydney Theatre Company, unde a cucerit publicul şi critica. Între 2008 şi 2012, ea a asigurat conducerea şcolii alături de soţ şi în prezent prezidează Institutul de Film Australian.

Articole înrudite