30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai spectaculoase 10 clădiri în formă de spirală din lume
Cele mai spectaculoase 10 clădiri în formă de spirală din lume
1. Turnul Avaz din Sarajevo, un zgârie nori de 172 metri, cel mai înalt din zona Balcanilor, este sediul unui trust de presă din Bosnia şi Herzegovina. Construcţia uriaşului torsionat a început în 2006 şi s-a încheiat în anul 2008. La înălţimea de 150 de metri a turnului răsucit s-a amenajat un observator cu vedere panoramică asupra întregului oraş.
2. Kuweit Trade Center este un bloc turn în formă de spirală, de 218 metri înălţime, în prezent cea mai înaltă clădire din Kuweit. Suprafaţa totală a celor 45 de etaje ale turnului răsucit este de 30.045 metri pătraţi. Construcţia colosului a durat patru ani şi a costat 84,7 milioane USD.
3. Turnul torsionat Turning Torso din Malmö, Suedia, este, probabil primul bloc turn cu design în formă de spirală din întreaga lume. Turning Torso este cel mai înalt bloc din Suedia şi al treilea din întreaga Europă, având o înălţime de 190 metri. Cele 54 de etaje găzduiesc 147 de apartamente private, spaţii de relaxare, spa şi o cramă de vinuri.
4. Turnul Infinity din Dubai este cel mai înalt bloc răsucit din lume, cu înălţimea de 306 metri. Turnul cu design în formă de spirală este o clădire rezidenţială de lux, înaltă de 80 de etaje, cu garsoniere, apartamente şi apartamente penthouse. Un alt atu al apartamentelor luxoase este vederea panoramică spre mare şi spre Dubai Marina, una dintre cele mai selecte şi apreciate zone din Dubai.
5. Turnurile răsucite Absolute World, din Mississauga, Canada, considerate a fi unele dintre dintre cele mai reuşite blocuri zgârie nori moderne din întreaga lume, sunt un complex rezidenţial privat. Unul dintre turnuri are înălţimea de 161 metri şi 50 de etaje, iar al doilea măsoară 179 metri şi are 56 de etaje. Datorită formelor curbate, cele două turnuri canadiene au fost supranumite turnurile Marylin Monroe.
6. Turnul spiralat Revolution Tower este o controversată clădire de birouri, situată în cea mai prestigioasa zona imobiliară din Panama. Gigantul răsucit, un exemplu al arhitecturii urbane moderne, măsoară 242 metri înălţime şi 52 de etaje.
7. În 2007, la Moscova, a început construcţia turnului cu design în formă de spirală Evolution Tower. Fiecare etaj al turnului de 255 metri se răsuceşte cu 3 grade în raport cu precedentul nivel, ajungând în vârf la o torsionare de 135 de grade. Designul futurist al turnului din capitala Rusiei aparţine arhitectului Tony Kettle. Finalizarea proiectului va avea loc anul acesta.
8. Un alt turn răsucit, Hadid Tower, aflat încă în faza de construcţie, se afla în Milano, Italia. Turnul Hadid, proiectat de compania Zaha Hadid Architects, se află chiar în inima zonei istorice milaneze, Fiera. Hadid Tower va avea 170 metri înălţime, va găzdui centre comerciale, birouri şi va avea legătură directă cu staţia de metrou din apropiere.
9. Turnul Opus din Hong Kong, operă a arhitectului Frank Gehry, este o construcţie cu design în formă de spirală, situată în inima pădurii. Clădirea este compusă din 12 unităţi rezidenţiale de lux, cu apartamente spaţioase, grădini pe două nivele şi piscine. Fiecare apartament al ineditului complex rezidenţial are o structură unică, fiecare cu vederi spectaculoase spre zona împădurită ce împrejmuieşte turnul răsucit.
10. Turnul spiralat Mode Gakuen este o construcţie modernă de 170 metri înălţime, amplasată într-una dintre cele mai populate şi aglomerate zone din Nagoya, Japonia. Clădirea are 36 de etaje şi este sediul a trei şcoli vocaţionale japoneze.

Articole înrudite