31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii s-au dovedit din nou machetişti de aur
Gălăţenii s-au dovedit din nou machetişti de aur
Duminică, Facultatea de Mecanică a găzduit festivitatea de închidere a Campionatului Naţional de Navomodele Machete, ocazie cu care modeliştii gălăţeni şi-au mai trecut în palmares câteva medalii şi titluri de campioni naţionali, dovadă că în oraşul de la Mila 80 pasiunea, măiestria, spiritul competiţional şi răbdarea „de chinez bătrân” continuă să aibă adepţi (ce-i drept, ceva mai trecuţi de juneţe, majoritatea...).
Aşa se face că, dintre cele peste 300 de machete participante la concurs, nu mai puţin de 11 au fost medaliate, cu aur, argint şi bronz. De la CSU Galaţi, campioni naţionali au devenit Marian Hârţan, la clasa C3C, care a primit aurul pentru iahtul regal britanic „Royal Caroline”, Daniel Ciosu, tot aur şi titlul de campion naţional la clasa C6A, cu macheta de submarin german din Al Doilea Război Mondial „U-Boot”, ca şi aurul şi titlul de campion naţional la clasa C6B pentru crucişătorul de linie britanic „HMS Hood”, dar medalii au primit şi Victor Năstase - clasa C3A, argint pentru diorama „Epava Puffer” şi bronz la clasa C3B cu vasul american cu zbaturi „Mississippi”, Gabriel Vasile, argint la clasa C3A, pentru „Diorama cu piraţi” şi bronz pentru „Yacht suedez”, Daniel Ciosu, la clasa C6A - aur pentru vedeta torpiloare „S-100”, argint pentru „Drakkar” şi „Vosper”, precum şi bronz la clasa C3B pentru „Karl und Marie”.
„Este un hobby, o pasiune, un sport, dar şi ceva mai mult decât atât. E o «afacere» care înghite foarte mult timp şi probabil că tocmai de aceea nu e o ocupaţie cu care tânăra generaţie să-şi umple timpul liber. E păcat, pentru că modelismul, şi modelismul naval în special, nu înseamnă doar «confecţionarea» unei machete care să arate frumos pe un birou. Înseamnă multă muncă, multă documentare, multă transpiraţie şi multă răbdare. Dar merită!”, ne-a declarat Daniel Ciosu, unul dintre campionii naţionali, care a ţinut să precizeze că, fără sprijinul substanţial acordat de Universitatea „Dunărea de Jos”, organizarea acestei ediţii a Campionatului Naţional de Navomodele Machete nu ar fi fost posibilă.


Articole înrudite