22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Imaginea luptătorilor ninja, vector de promovare a turismului în Japonia
Imaginea luptătorilor ninja, vector de promovare a turismului în Japonia

Ideea unui „consiliu ninja” având ca obiectiv impulsionarea turismului prin intermediul imaginii acestui tip legendar de luptători din Evul Mediu, care practicau cu egală iscusinţă artele marţiale şi spionajul, a fost lansată duminică în Japonia, informează AFP şi Kyodo.
Iniţiativa aparţine unor prefecturi celebre pentru istoriile legate de luptătorii ninja - Kanagawa, Nagano, Mie, Shiga şi Saga -, iar ştirea despre crearea acestui inedit organism, format din reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai unor asociaţii de turism, a fost anunţată public de guvernatori şi primari, care s-au îmbrăcat cu costume de ninja.
O „organizaţie ninja” unificată la nivel naţional va fi înfiinţată în septembrie şi va urmări promovarea culturii japoneze şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti străini în perspectiva Jocurilor Olimpice şi Paralimpice care vor avea loc la Tokio în 2020.
Anul trecut, cea mai mare agenţie de turism niponă, JTB, a oferit clienţilor săi, pe perioada verii, un tur de o oră în Tokio, în fostul cartier Asakusa, renumit pentru luptele de soldaţi ninja.


Articole înrudite