12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Iubita lui Elon Musk a câștigat mulți bani din artă
Iubita lui Elon Musk a câștigat mulți bani din artă

Muziciana canadiană Grimes tocmai s-a îmbogăţit cu 5,8 milioane de dolari vânzând o suită de lucrări de artă sub formă de NFT (jetoane non-fungibile), cea mai recentă nebunie blockchain.
Lucrările de artă digitale au fost publicate ca „WarNymph Collection Vol. 1”, şi a fost lansat duminică printr-un tweet adresat celor 1,1 milioane de urmăritori pe Twitter. S-au epuizat în 20 de minute, relatează Insider.
Lucrările au fost puse în vânzare prin intermediul platformei NFT Nifty Gateway, care a fost fondată de gemenii Winkelvoss. Unele dintre lucrări sunt însoţite de compoziţii muzicale originale cu titluri precum Aerythe, Mars Theme şi Anhedonia.
Grimes, care s-a născut Claire Boucher, a colaborat cu fratele ei Mac Boucher la crearea lucrărilor. Imaginile includ un bebeluş înaripat şi tatuat care pluteşte în spaţiu şi, în mod surprinzător pentru cei care au urmărit marele mister monolit din 2020, o imagine cu heruvimi şi purcei care orbitează în jurul unui monolit acoperit cu fluturi. VEZI GALERIA DE IMAGINI DE MAI JOS! ↓
O altă imagine arată un copil care protejează Marte, care a apărut în ştiri deoarece iubitul lui Grimes, antreprenorul în tehnologie Elon Musk, vrea să trimită oameni acolo. (Există şi un artist în echipa care efectuează în prezent cercetări “rover” pe planetă.)
Grimes şi-a debutat lucrările de artă anul trecut într-o emisiune digitală prezentată împreună cu dealerul din Los Angeles Michele Maccarone şi GalleryPlatform.LA. La acea vreme, ea spunea că a fost artistă înainte de a fi muzician. Spectacolul a inclus o lucrare care a implicat oferirea legală a unei părţi din sufletul ei şi a prezentat Nimfa de război, care a fost creată dintr-o scanare a propriului ei corp. Ea a creat avatarul ca substitut, parţial datorită aversiunii ei faţă de pozele pentru şedinţele foto.
O parte din încasările din vânzările NFT vor merge către Carbon180, un ONG dedicat reducerii emisiilor de carbon.
Musk l-a depăşit recent pe Jeff Bezos pentru a deveni cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari.


Articole înrudite