24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meta a lansat şi în Uniunea Europeană reţeaua socială Threads
Meta a lansat şi în Uniunea Europeană reţeaua socială Threads

Meta lansează şi în Uniunea Europeană reţeaua socială Threads, care a fost lansată în iulie în SUA şi în mare parte a lumii, dar nu a putut deveni activă şi în UE, din cauza unor probleme de reglementare şi de gestionare a datelor. Threads se doreşte a fi  un rival pentru X (ex-Twitter).
La nivel mondial, Threads ajunsese la 100 milioane de useri în luna octombrie. Mark Zuckerberg spusese că şi-ar dori ca Threads să ajungă la miliarde de useri în următorii ani, iar lansarea în UE este un pas important. Şefii de la Meta speră că un număr mare de useri vor fi mai puţin activi pe X (reţea care a avut un an tulbure sub conducerea lui Musk) şi vor trece la Threads pe care o prezintă ca fiind o reţea mai prietenoasă şi care dezbină mai puţin.
Threads are la bază un cont de Instagram de la care poate fi creat un profil, dar pentru început userii vor putea face browsing fără a avea un profil pe Threads. Meta a ales să aştepte înainte de a oferi Threads rezidenţilor din Uniunea Europeană, în timp ce a fost suficient timp pentru a clarifica consecinţele noului regulament privind pieţele digitale (DMA), intrat în vigoare la începutul lunii mai.
DMA urmăreşte să impună reguli specifice companiilor-cheie din domeniul internetului, precum Meta, pentru a preveni practicile anticoncurenţiale.


Articole înrudite