18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Misiunea va fi finanţată de o companie privată, va avea un caracter atât comercial, cât şi ştiinţific şi are ca scop instalarea unei baze de observaţii permanente pe Lună şi a unui sistem de comunicaţii comercial, accesibil cercetătorilor.
Misiunea a fost anunţată de International Lunar Observatory Association şi compania Moon Express, Inc. şi are în vedere transportarea pe Lună a Observatorului Lunar Internaţional (ILO) la bordul unui lander robotic construit de Moon Express, în anul 2016. În intenţia iniţiatorilor misiunii, ILO va reprezenta o bază permanentă pentru realizarea de observaţii astrofizice, înfiinţându-se totodată o linie comercială de comunicaţii între Lună şi Terra, ce va putea fi folosită de oamenii de ştiinţă.
Firma Moon Express a anunţat că misiunea va fi şi un prilej de a prospecta eventualele resurse existente la faţa locului. Zona Polului Sud al Lunii este o regiune neexplorată, care ar putea conţine resurse importante. Dacă misiunea va avea succes, ILO  va deveni primul telescop particular care va opera pe suprafaţa Lunii şi va fi accesibil cercetătorilor, educatorilor şi publicului larg, prin intermediul internetului. El va permite accesul la imagini ale suprafeţei Lunii, iar iniţiatorii speră să creeze astfel un nou model de participare publică şi de colaborare internaţională la explorarea spaţială.

Articole înrudite