Quentin Tarantino scrie o carte despre un veteran de război din Al Doilea Război Mondial Recomandat

Miercuri, 02 Octombrie 2019 16:09
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regizorul american Quentin Tarantino scrie o carte despre un fost militar din Al Doilea Război Mondial (1939-1945), care s-a săturat de superficialitatea filmelor, mai ales de cele produse la Hollywood, până când descoperă cinematografia străină, relatează EFE, citat de Agerpres.
Regizorul celor două filme din seria "Kill Bill" a dezvăluit noul său proiect într-o conversaţie cu regizorul Martin Scorsese apărută recent în publicaţia DGA Quarterly, revista de specialitate a regizorilor americani. În această discuţie, Tarantino a vorbit pentru prima data despre cartea pe care o scrie.
"Lucrez acum la această carte. Am un personaj care a luptat în Al Doilea Război Mondial şi a văzut multă vărsare de sânge. Acum se întoarce acasă, în jurul anilor 1950, şi deja nu mai empatizează cu filmele. I se par mult prea naive după tot ceea ce a văzut în război", a spus Tarantino. "Pentru el, peliculele de la Hollywood sunt doar filmuleţe. Şi, brusc, descoperă că există şi alte filmele străine ale unor regizori, precum Kurosawa sau Fellini...", a adăugat el.
Scorsese şi-a manifestat interesul faţă de această idee, aprobând spusele mai tânărului său coleg de breaslă: "Da, da".
Iar Tarantino a continuat: "Şi atunci protagonistul îşi spune: 'Poate că aceste lungmetraje sunt altceva decât filmele false de la Hollywood'. El se simte atras de acest altceva, unele dintre filme îi plac, altele nu, pe altele nu le înţelege, dar simte că vede ceva diferit".
Noul său proiect pare să fie o reflecţie despre diferenţele dintre puternica cinematografie de la Hollywood şi producţiile străine.
Nu este pentru prima oară când realizatorul filmului "Pulp Fiction" îşi exprimă intenţia de a publica o carte, el declarând deja de mai multe ori în trecut că după ce se va retrage din activitatea regizorală i-ar plăcea să scrie romane şi piese de teatru.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu