03 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Serialul Netflix „Emily in Paris” l-a revoltat pe ministrul Culturii din Ucraina
Serialul Netflix „Emily in Paris” l-a revoltat pe ministrul Culturii din Ucraina

Ministrul ucrainean al Culturii a trimis Netflix o plângere în care reclamă drept „jignitoare” apariţia în serialul „Emily in Paris” a unui personaj feminin de origine ucraineană, relatează BBC News. Faptul că personajul interpretat de actriţa ucraineană Daria Panchenko fură haine dintr-un magazin de lux din Paris este considerat drept jignitor la adresa imaginii ţării, acuză oficialul de la Kiev.
„Emily in Paris” este un serial produs de Netflix, rolul principal revenind actriţei americane Lily Collins care interpretează o tânără venită la Paris în interes de serviciu.
În ultima serie care a fost lansată la sfârşitul anului trecut, Emily este trimisă de firma la care lucra la cursuri de limba franceză, unde se împrieteneşte cu Petra, o femeie din Ucraina.
Într-una dintre plimbările prin capitala Franţei, cele două intră într-un magazin de lux şi probează mai multe ţinute vestimentare, iar Petra fuge din magazin cu hainele, incident care face ca relaţia de amiciţie dintre cele două să ia sfârşit.

Scandalos şi jignitor

Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii, a descris imaginea caricaturală în care este descrisă Petra drept „jignitoare” la adresa Ucrainei.
Petra, interpretată de actriţa Daria Panchenko, este prezentată nu doar ca hoaţă, dar şi ca o femeie cu gusturi îndoielnice (serialul gravitează în jurul modei - n.red), care se teme să fie deportată.
„În «Emily in Paris», avem o imagine caricaturală a unei femei din Ucraina, imagine care este inacceptabilă. Mai mult, este jignitoare”, a scris Tkachenko pe platforma Telegram. „Aşa sunt văzuţi ucrainenii afară?”, a adăugat el, potrivit BBC.

Cu toţii ne-am dori să fie din Moscova

Potrivit presei din Ucraina, Tkachenko trimis Netflix o scrisoare în care reclamă acest lucru. Unul dintre cetăţenii ucraineni care trăieşte la Paris a fost de acord cu protestul ministrului Culturii. Femeia a scris pe Instagram că modul în care este portretizată Petra este „ruşinos şi scandalos”. Postarea a înregistrat 75.000 de aprecieri.
Alţi internauţi au venit în apărarea serialului, printre ei fiind şi producătoarea de film Natalka Yakymovych: „Deci, într-un serial TV, personajele negative pot fi orice mai puţin ucraineni? Evident, cu toţii ne-am dori ca Petra să fie din Moscova, dar nu întotdeauna obţii ceea ce vrei”.
Nu este pentru prima oară când serialul este criticat pentru modul în care descrie diferite naţionalităţi.
Când a fost lansat primul sezon, „Emily in Paris” a fost criticat în sepcial în Franţa pentru că ar promova imagini stereotip despre Paris şi despre parizieni. Francezii sunt descrişi ca oameni nepoliticoşi care poartă berete şi îşi înşală frecvent partenerii.

Articole înrudite

UPDATE: În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de către polițiștii din ...

Târg de locuri de muncă în Berești

VIDEO: Explozie la G-uri în Micro 19

VIDEO: Bătaie pe Siderurgiştilor - UPDATE

Defilare de 1 Decembrie la Galaţi - PROGRAM