21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TikTok lansează o modalitate de resetare a feed-ului For You şi actualizează sistemul de recomandări
TikTok lansează o modalitate de resetare a feed-ului For You şi actualizează sistemul de recomandări

TikTok anunţă o nouă funcţie care le permite utilizatorilor să îşi reseteze feed-ul For You dacă recomandările nu mai sunt relevante pentru ei. În plus, platforma oferă o actualizare privind eforturile de a proteja comunitatea împotriva recomandărilor repetitive, în timp ce susţine exprimarea autentică şi experienţa plăcută de vizionare.

Posibilitatea de a reîncepe experienţa pe TikTok

Feed-ul For You ajută comunitatea să descopere o varietate de creatori, conţinut, comunităţi şi produse.
TikTok înţelege că pot exista momente în care utilizatorii simt că recomandările nu mai sunt relevante pentru ei sau nu sunt suficient de diversificate. De aceea, platforma lansează o modalitate de resetare a recomandărilor de pe For You atunci când utilizatorii consideră că nu se mai identifică cu acestea. Dacă este activată, funcţia permite unei persoane să urmărească conţinut pe For You la fel ca în prima zi pe platformă, în timp ce sistemul TikTok va începe să recomande conţinut pe baza noilor interacţiuni.
Noua funcţie se adaugă unor metode de control al conţinutui oferite comunităţii TikTok pentru a-şi personaliza experienţa pe platformă. De exemplu, utilizatorii pot alege filtrarea automată a clipurilor video de pe feed-ul For You după anumite hashtag-uri sau fraze sau pot bifa opţiunea "Nu mă interesează" pentru a omite videoclipurile viitoare ale unui anumit creator sau care utilizează un anumit sunet. Activarea funcţiei de resetare nu va anula setările alese privind conturile urmărite.

Eforturile TikTok pentru a oferi o experienţă plăcută de vizionare

TikTok lucrează constant pentru a oferi comunităţii o experienţă plăcută de vizionare şi a ajuta la protejarea platformei prin:
• Eliminarea conţinutul identificat care încalcă regulile TikTok, cum ar fi conţinutul care promovează auto-vătămarea sau tulburarea alimentară.
• Marcarea conţinutului neadecvat pentru publicul larg ca neeligibil pentru a fi recomandat pe feed-ul For You.
• Reducerea recomandărilor privind subiectele care pot avea un impact negativ dacă sunt vizualizate în mod repetat.
• Filtrarea conţinutului care abordează teme mature sau complexe pentru publicul tânăr, prin sistemul de organizare a conţinutului pe baza maturităţii (Content Levels) al TikTok. Prin acest sistem, peste 65.000 de clipuri video despre operaţii estetice au devenit neeligibile pentru experienţa de vizionare a publicului tânăr în primele două luni ale acestui an.

Cum abordează TikTok tiparele repetitive

TikTok lucrează permanent pentru a se asigura că sistemul de recomandare oferă o varietate de subiecte şi conţinutul prezentat nu este limitat sau repetitiv. De exemplu, unui urmăritor nu îi vor fi recomandate consecutiv două clipuri realizate de acelaşi creator sau care folosesc acelaşi sunet, ori conţinut deja vizualizat.
În plus, TikTok se străduieşte să aplice cu atenţie limite pentru conţinutul care nu încalcă politicile platformei, dar care poate avea un impact asupra experienţei de vizionare dacă este vizionat în mod repetat - în special atunci când este vorba de conţinut care abordează teme legate de tristeţe, exerciţii sau diete extreme sau care este sugestiv din punct de vedere sexual.
TikTok înţelege că oamenii se exprimă diferit pe platformă - inclusiv atunci când se simt dezamăgiţi sau sunt într-o perioadă dificilă. În acelaşi timp, continuă să asculte experţii - conform acestora, limitarea exprimării în momentele grele poate creşte sentimentul de izolare şi stigmatizare. În plus, posibilitatea de a vedea modul în care alte persoane fac faţă emoţiilor dificile poate fi benefică, în special pentru tineri. De aceea, abordarea TikTok este să elimine conţinutul care promovează sau glorifică auto-vătămarea sau care încalcă alte politici TikTok, în timp ce permite conţinutul educaţional sau care abordează procesul de recuperare, limitând totodată frecvenţa cu care acest tip de conţinut este eligibil pentru recomandare.
Echipele de Trust & Safety şi de produs ale TikTok lucrează împreună pentru a conduce această activitate, bazându-se pe literatura academică şi consultarea experţilor, cum ar fi Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Sinuciderii (International Association for Suicide Prevention). În continuare, TikTok va lucra pentru a le oferi utilizatorilor conţinut divers şi experienţe de vizionare bogate.
TikTok este destinaţia principală pentru conţinut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate şi de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul şi Tokyo.


Articole înrudite