21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A murit fata cu voce de înger. Avea doar 18 ani
A murit fata cu voce de înger. Avea doar 18 ani

Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă prin glasul său şi cântările bisericeşti, a murit la 18 ani, împliniţi pe 5 septembrie, după o suferinţă teribilă, notează bzi.ro.
Fiică a unui japonez convertit de ortodoxie şi botezat de către ÎPS Teodosie, naş fiind Adrian Păunescu, Sara Nukina se afla, de mai mult timp, la Viena, unde urma un tratament pentru o boală oncologică la creier rară.
În ultimele luni, situaţia medicală a Sarei s-a deteriorat, medicii nemaiputând face nimic pentru a o salva. Anul trecut, pe 10 decembrie, Sara Nukina venise în România special pentru a cânta alături de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, înfiinţat şi dirijat de către arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale (foto ↑). VEZI VIDEO AICI!
Părintele Patriarh Daniel şi mai multe parohii bucureştene au strâns fonduri pentru tratamentul tinerei, care a fost foarte implicată în acţiuni de voluntariat, fiind cunoscută publicului prin vocea ei şi dragostea pentru muzica religioasă.
Tatăl Sarei, sensei Nukina Nobuyuki, de trei ori campion naţional al Japoniei la karate, deţinător al centurii negre cu 6 DAN, şi-a cunoscut soţia româncă în Japonia, în urmă cu aproape 26 de ani, dar au decis să trăiască în România, unde a şi fost botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Sensei Nukina Nobuyuki este bun cunoscător al mănăstirilor din Sfântul Munte Athos, unde a fost de nenumărate ori pentru a se ruga pentru sănătatea fiicei sale.
Toţi cei trei copii ai lor poartă numele Sfântului Gheorghe, Sara-Georgiana, Eric-George şi George Gabriel.


Articole înrudite