24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Universitatea „Spiru Haret” a anunţat că absolvenţii înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 (promoţiile 2008 şi 2009) la formele de învăţământ neautorizate (fără frecvenţă şi învăţământ la distanţă) trebuie să susţină din nou examenul de licenţă, în luna septembrie. "Absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR, care au participat la examenul de licenţă în sesiunile programate în anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor susţine un nou examen de licenţă, în perioada 15-30 septembrie 2010", anunţă universitatea.
Reprezentanţii Universităţii „Spiru Haret” susţin că Ordonanţa 10 din 2009 privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ ID sau FR le dă dreptul să organizeze examenul de licenţă pentru ca diplomele să fie recunoscute de MECTS: "Noi organizăm sesiunea de reexaminare pentru licenţă şi am cerut acordul Ministerului şi l-am obţinut pentru organizarea unei sesiuni extraordinare în septembrie pentru a veni în întâmpinarea absolvenţilor de pe urma aplicării abuzive de către unele organe administrative din teritoriu şi din Capitală, în privinţa valabilităţii diplomei", a declarat Corneliu Toader, purtător de cuvânt Universitatea "Spiru Haret".
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin însă că Universitatea „Spiru Haret” a solicitat aprobarea organizării unei sesiuni de licenţă şi nu a unei relicenţieri. Mai mult, ei spun că deocamdată nu există din punct de vedere legal termenul de relicenţiere. Astfel, organizarea unui nou examen de licenţă pentru studenţi care au susţinut deja acest examen nu este susţinut prin niciun act legislativ în vigoare.

„Universitatea să cheme în judecată Ministerul şi promit că ne judecăm repede”


"Legea îmi spune clar la ce formă de învăţământ se organizează programele de studii. Orice e făcut în afara legii atrage răspunderea universităţii. Ministerul recunoaşte orice studiu care se face la programe de studiu organizate la forme de învăţământ autorizate şi acreditate şi trecute în hotărârile de Guvern. Universitatea i-a şcolarizat, universitatea să le spună ce să facă. Dacă universitatea a încasat taxe, să le spună cât de legale sunt programele respective. Dacă sunt legale sau consideră universitatea că sunt legale, să cheme în judecată Ministerul şi promit că ne judecăm repede", a declarat Gabriel Ispas, şeful Direcţiei Juridice din cadrul MECTS.


Articole înrudite