30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Invincibilii lui Dorinel Munteanu
Invincibilii lui Dorinel Munteanu

Rapid Bucureşti - FC Oţelul Galaţi 0-0 (0-0)
stadion „Giuleşti - Valentin Stănescu”, spectatori: 7.000
Formaţii:
Rapid Bucureşti:
Bornescu - Rui Duarte, Antonio, M. Constantin, Ezequais - Roman (min. 64 Şt. Grigorie), C. Lazăr, Spadacio, Bozovic (min. 46 Sburlea) - Cassio (min. 76 L. Răduţă), Herea. Antrenor: Marius Şumudică.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Sârghi, Sg. Costin, Sălăgeanu - Neagu, Giurgiu - Iorga (min. 87 Petean), Paraschiv (min. 46 Viglianti), S. Ilie (min. 57 Ochiroşii) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Rui Duarte (min. 82), Bornescu (min. 82), Ezequais (min 90+20 respectiv Iorga (min.30), S. Ilie (min. 44), Giurgiu (min.69), Grahovac (min. 77), Neagu (min. 90+2)
Arbitru: Robert Dumitru (Braşov)
Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui) şi Sebastian Stoianof (Constanţa)

 

Tehnicianul Oţelului l-a titularizat în Giuleşti pe Silviu Ilie în locul lui Răzvan Ochiroşii. Prima repriză a fost influenţată de căldura de afară. Gălăţenii nu s-au speriat de atmosfera incendiară din tribune şi s-a apărat sus. Rapidul a avut iniţiativa dar roş-alb-albaştrii s-au organizat bine şi au închis toate culoarele spre poarta lui Grahovac. Prima fază periculoasă s-a consumat în min. 4: Roman a făcut o cursă impetuoasă pe partea stângă, a centrat în faţa porţii dar Râpă a înlăturat pericolul. După minutul 20, oţelarii s-au instalat pentru câteva momente în terenul advers, în urma unei contre balonul a ajuns la Giurgiu, care l-a văzut foarte bine pe Pena, dar atacantul Oţelului a fost blocat în ultimă instanţă de un fundaş giuleştean. În min. 25 Iorga centrează prea tare şi Paraschiv nu mai ajunge. Giuleştenii, împinşi de la spate de un public inimos, au revenit în atac şi şi-au creat câteva oportunităţi prin Bozovic (min. 27), Ezequais (min. 32) sau Roman (min. 37). Cele două combatante, care până la ora duelului direct nu primiseră niciun gol, au fost preocupate să se anuleze reciproc.

Aproape de victorie

Repriza a doua a avut un ritm mai bun. Intrarea lui Viglianti a adus clarviziune la mijlocul terenului. Ai noştri încep în forţă, Iorga şi Sălăgeanu crează panică în careul gazdelor. Iureşul la poarta lui Bornescu a continuat şi Iorga (min. 54), şut din voleu peste şi Viglianti (min. 71), reluare din trei metri la o palmă de buturile Rapidului. Gazdele au atacat haotic şi nu şi-au creat decât o fază periculoasă, cu cinci minute înainte de fluierul final, la lovitura de cap a nou intratului Răduţă. La mai puţin de 24 de ore, o altă veste bună a umplut inimile de bucurie suporterilor gălăţeni. Râpă şi Neagu au fost convocaţi de selecţionerul Emil Săndoi, la Naţionala de tineret, în vederea meciului cu Moldova, programat miercuri la Chişinău.

Declaraţie:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Avem şapte puncte după trei etape, consider că e un debut meritat. Echipa mea a făcut un meci bun în faţa Rapidului, am controlat jocul. Am fi dorit să câştigăm, pregătim orice meci la victorie, dar am avut în faţă un adversar bun, cu o atmosferă foarte bună în tribune. Mă bucur că echipa mea nu s-a speriat. Puteam să şi marcăm dacă eram mai atenţi. Ne dorim clasarea pe un loc mai bun decât anul trecut, vreau un joc mai bun şi vom vedea la sfârşit pe ce loc vom fi. Cu disciplină şi consecvenţă, vrem să obţinem mai mult decât anul trecut. Nu mai joacă tradiţia sau sponsorul de pe tricou, sunt 11 contra 11 pe teren, acolo se decide jocul. Am făcut o partidă bună, pot spune că sunt mulţumit”.
Marius Stan - director general Oţelul: „Puteam câştiga în a doua repriză, dar este un rezultat echitabil. Cu mai mult tupeu, am fi reuşit să ne impunem. Am avut câteva oportunităţi, dar din cauza lipsei de experienţă a unor jucători, nu le-am fructificat. Aş fi ipocrit să spun că nu sunt mulţumit cu 7 puncte, avem un joc bun, nu am primit niciun gol, ceea ce denotă multă maturitate pentru tinerii noştri jucători. Rapid a fost cam relaxat, i-a lăudat toată lumea, mă aşteptam să se întâmple asta”.



Articole înrudite