Burse pentru liceenii talentaţi

 
Luni, 09 Octombrie 2017 11:22
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Provident Financial România şi Şcoala de Valori au lansat, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, cea de-a patra ediţie a programului Bursele stART. Programul oferă burse anuale, în valoare totală de 150 000 lei, create special pentru tinerii artişti în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de marile scene şi galerii de artă ale lumii. În luna septembrie 2017 s-a dat startul înscrierilor la proiectul Bursele stART, prin care 50 de liceeni talentaţi la muzică, desen sau pictură vor primi burse anuale pentru a-şi susţine talentul. De asemenea, tinerii vor avea parte de o serie de ateliere de educaţie non-formală în care vor învăţa cum să facă din pasiunea lor o carieră de succes.
Bursele sunt dedicate liceenilor (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentaţi la desen, pictură sau muzică, care fac deja parte dintr-un club de muzică, pictură sau desen sau sunt înscrişi într-o instituţie şcolară de profil din România şi au câştigat premii la concursuri naţionale sau internaţionale.

Bursele stART oferă 50 de burse, astfel:
-15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, la pictură;
-15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, la desen;
-20 de burse în valoare de 4.400 de lei fiecare, la muzică.
Bursele sunt anuale şi vor fi acordate lunar în perioada ianuarie-decembrie 2018. Cu ajutorul lor, adolescenţii îşi pot achiziţiona materiale, instrumente şi echipamente necesare cultivării talentului şi vor putea participa la concursuri naţionale, expoziţii, concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală.

Calendarul ediţiei 2018:
-Înscrieri: 20 septembrie – 27 octombrie 2017
-Jurizare: 27 noiembrie – 7 decembrie 2017
-Afişarea listelor cu bursierii pe pagina proiectului: 18 decembrie 2017
-Durata bursei: ianuarie – decembrie 2018
Liceenii sunt încurajaţi să-şi urmeze vocaţia şi să aplice pentru o bursă până la 27 octombrie 2017.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu