18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana Filmelor TIFF Unlimited a avut peste 5.500 de spectatori
Caravana Filmelor TIFF Unlimited a avut peste 5.500 de spectatori

Cea de-a 13-a ediţie a Caravanei Filmelor TIFF Unlimited şi-a încheiat traseul prin ţară după mai bine de 3 luni, reuşind să aducă anul acesta în faţa ecranului mobil peste 5500 de spectatori. Ecranul uriaş al Caravanei a fost amplasat în parcuri, pieţe publice, amfiteatre şi grădini de vară, de la mijlocul lunii iunie, până în septembrie. Cinefilii din 11 oraşe au putut savura un program divers, cu intrare liberă, care a inclus comedii, drame, thrillere, documentare, cine-concerte, filme premiate în marile festivaluri şi succese de casă.

(Citeşte şi Caravana Filmelor TIFF Unlimited 2022 ajunge la Galaţi)

Pe harta Caravanei TIFF 2022 s-au aflat oraşe din toate regiunile ţării: Târgu Lăpuş (Stadionul Târgu Lăpuş), Satu Mare (Pasajul Corneliu Coposu), Carei (Parcul Dendrologic), Breb (Casa din Vale), Timişoara (Parcarea Supraetajată Shopping City, Grădina de Vară Capitol şi Cinema Victoria), Tăşnad (Ştrandul Termal), Mediaş (La Perne), Zabola (Zabola Estate), Galaţi (Casa de Cultură a Sindicatelor), Deva (Centrul Cultural Drăgan Muntean), Şimleu Silvaniei (Cetatea Bathory).

Publicul s-a bucurat în program de filme apreciate în festivalurile internaţionale sau care au fost adevărate succese de public în afară precum Casa noastră/Utama, câştigătorul marelui trofeu de anul acesta la TIFF, despre un cuplu de crescători de lame a cărui existenţă este grav afectată de secetă şi relaţia lor cu pământul de care nu vor să se desprindă; Alcarras, marele câştigător de anul acesta de la Berlinale, inspirat chiar din viaţa regizoarei; Maigret, cel mai nou film al regizorului Patrice Leconte, cu legendarul actor Gérard Depardieu în rolul principal; Orice, Oriunde, Oricând comedia-fenomen care a făcut furori în SUA îmbinând umorul cu artele marţiale şi multiversul.

Filmele româneşti au fost şi ele foarte apreciate la cea de-a 13-a ediţie a Caravanei TIFF, printre cele mai aclamate fiind multi-premiatele Metronom, distins la Cannes cu Un certain regard; Pentru mine tu eşti Ceauşescu, laureat cu trofeul pentru Cel mai bun documentar la TIFF; Miracol, câştigătorul competiţiei Zilele Filmului Românesc la TIFF; România Sălbatică, laureat cu Premiul Publicului la TIFF 2021 şi 3 premii GOPO; Neidentificat, care are în palmares 2 premii la Varşovia IFF, Premiul FIPRESCI la TIFF 2021 şi 2 premii GOPO.

(Citeşte şi Caravana Filmelor TIFF Unlimited ajunge în acest weekend la Galaţi)

Selecţia de anul acesta a fost completată de două cine-concerte. Unul dintre ele a avut loc la Timişoara - Malombra, un clasic al epocii filmelor mute, acompaniat LIVE pe muzica realizată special pentru el de talentata Simona Strungaru, iar cel de-al doilea s-a întâmplat la Galaţi - The Lodger, filmul mut regizat în 1927 de Alfred Hitchcock, bazat pe povestea lui Jack The Ripper, acompaniat muzical de artistul orădean Dubase. Peste 30 de filme au fost aduse de Caravana Filmelor TIFF Unlimited în cele 11 oraşe prin care a trecut, fiind organizate în total 55 de proiecţii. Ediţia a 14-a este planificată pentru vara lui 2023.


Articole înrudite