28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât a plantat Romsilva în 2022
Cât a plantat Romsilva în 2022

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat 26,4 milioane de puieţi forestieri în fondul forestier proprietatea publică a statului, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, derulate în anul 2022.
În total, în fondul forestier proprietatea publică a statului, au fost regenerate 15.637 hectare, din care 10.798 hectare prin regenerări naturale şi 4.839 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri. Programul de regenerare a pădurilor de stat a fost depăşit anul trecut cu 11,2%, fiind regenerate suplimentar 1.580 hectare, faţă de programul anual de regenerare a pădurilor de stat.
De asemenea, au fost efectuate lucrări de completări curente pe 2.031 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 352 de hectare.
La acestea se adaugă 3,6 milioane de puieţi forestieri plantaţi şi 1.604 hectare păduri regenerate în fondul forestier aflat în alte forme de proprietate, pentru care Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură servicii silvice, pe baze contractuale.
Pentru regenerarea pădurilor de stat, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a cheltuit anul trecut 167,3 milioane lei.
În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi  24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri. De asemenea, în acelaşi interval de timp, au fost efectuate lucrări de completări pe 10.552 hectare şi de refaceri ale plantaţiilor calamitate pe 1.562 hectare.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, informează Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.


Articole înrudite