15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CFR Călători: Acum poţi reîncărca abonamentul tău de tren şi de pe telefon!
CFR Călători: Acum poţi reîncărca abonamentul tău de tren şi de pe telefon!

CFR Călători anunţă că de acum pot fi cumpărate abonamente lunare şi săptămânale în format digital.
Astfel, pe site-ul companiei se pot cumpăra abonamente lunare şi săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip "Card Transport", procurat deja de la casele de bilete.
De asemenea, abonamentele se pot achiziţiona online prin aplicaţia pentru telefon "CFR Călători bilete online" sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală şi a abonamentelor lunare pentru elevii şi studenţii care şi-au creat profilul de elev/student cu ID-ul aferent.
Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicaţiei mobile.
Totodată, acestea pot fi încărcate pe suportul de tip "Card Transport", în cazul abonamentelor cu plată integrală.
Compania precizează că abonamentele cumpărate prin aplicaţia "CFR Călători bilete online" sub formă de COD QR dinamic pot fi utilizate numai pe ruta şi la rangul de tren pentru care au fost emise.
În această etapă de dezvoltare a aplicaţiei, este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.
Din luna iulie, sunt disponibile la casele de bilete, abonamentele lunare, săptămânale şi flexi şi în format digital, pe suport tip card - "Card Transport", ce poate fi cumpărat numai de la casele de bilete, în baza unei cereri completate de călător.
Încărcarea abonamentelor digitale pe un "Card Transport" se poate face: la casele de bilete şi automatele kiosk din gări, online, direct de pe website-ul cfrcalatori.ro, prin aplicaţia pentru telefon "CFR Călători bilete online".
"Abonamentele (în format digital şi cele în format fizic - pe suport de tip carton termoreactiv) nu permit modificarea/preschimbarea. În cazul în care se doreşte preschimbarea/modificarea datelor unui abonament, acesta va fi restituit şi se va emite/ achiziţiona un nou abonament conform noilor cerinţe", arată compania.
La verificarea legalităţii călătoriei în tren, abonamentele emise în format digital sunt valabile numai împreună cu un document de identitate şi cu prezentarea suportului de tip "Card Transport" în original, cu excepţia celor cumpărate prin aplicaţie, fiind necesară numai prezentarea pe telefon a codului QR, cu elemente dinamice, notează antena3.ro.


Articole înrudite