18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Creşte numărul turiştilor străini care-şi petrec vacanţele pe litoralul românesc
Creşte numărul turiştilor străini care-şi petrec vacanţele pe litoralul românesc

Numărul turiştilor străini care îşi petrec vacanţele pe litoralul românesc a început să crească iar principala staţiune care îi atrage este Mamaia, a declarat preşedinta Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), Corina Martin.
„Noi lucrăm în continuare 95% cu turişti români. Acum suntem în creştere pe segmentul de turişti străini, după foarte mulţi ani de încercări, creştere datorată şi succesului staţiunii Mamaia care a ieşit cu un brand internaţional din ce în ce mai cunoscut. Suntem mai prezenţi pe pieţele internaţionale, dar trebuie făcută promovare pentru că altfel toate eforturile sunt zadarnice”, a declarat reprezentanta ALDD.
Potrivit acesteia, începând cu 7 iulie aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu prima cursă charter operată de un turoperator israelian care va aduce pe litoralul românesc, în acest sezon estival, circa 2.000 de turişti din Israel. Turiştii au optat pentru hoteluri din nordul staţiunii Mamaia.
Alte curse charter vor aduce pe litoralul ţării noastre turişti din Polonia şi Belarus, „polonezii revenind într-un număr spectaculos, în ultimii doi ani, pe litoralul nostru”, conform Corinei Martin.
Alţi turişti străini care optează în număr din ce în ce mai mare pentru staţiunile litoralului românesc sunt cei din Republica Moldova, piaţă pe care se fac demersuri de promovare.
Preşedintele asociaţiei hotelierilor din staţiunea Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat că în Mamaia îşi petrec vacanţa şi turişti italieni, litoralul românesc fiind totodată „cerut” şi de turoperatori din Slovacia, aceştia dorind în mod special ca turiştii să beneficieze de servicii all-inclusive.
„Cei din Slovacia cer cu insistenţă litoralul românesc, dar este problema tarifelor. Am reuşit, cât de cât, să ajungem la un rezultat. Vor în mod special all-inclusive, iar eu acum de la turoperatorii slovaci am deja o cerere de o sută de camere pentru sezonul estival 2015, deci e vorba de 200 de turişti. Ei preconizează să vină cu un charter de 150-200 de turişti, dar în funcţie de cum vor decurge negocierile, operatorii de turism intenţionează să ajungă la patru chartere pe săptămână. (...) Slovacia este un izvor de turişti extrem de important pentru noi. Au avut deja contacte şi pe Mamaia şi pe Eforie Nord. Personal, eu sunt în negocieri pentru cele 100 de camere pe care le-au cerut”, a menţionat Bucovală.
Referitor la actualul sezon estival, preşedinta ALDD a afirmat că începând cu weekend-ul trecut gradul de ocupare cu turişti a hotelurilor din staţiunile de pe litoral a crescut „considerabil”.
„În Mamaia ne-am apropiat practic de un 85%. (...) Era plină atât plaja din Mamaia, cât şi plaja de la Năvodari. (...) Începând şi cu carnavalul care a avut sâmbătă startul în Mamaia, încep practic să vină seriile masive, consistente, de turişti. Am intrat în vacanţa mare şi încep să vină la mare familiile cu copii, mulţi au cumpărat aceste vacanţe în programul «Înscrieri timpurii» lansat din noiembrie pe litoral. (...) Anul acesta ieşim cu o nouă premieră, vom lansa tarifele pentru prima data la Bursa Litoral, asta însemnând mijlocul lunii septembrie, când tragem concluziile pentru sezonul încheiat, dar şi negociem şi încheiem contracte cu agenţiile de turism pentru sezonul 2015”, a mai spus Corina Martin.


Articole înrudite