24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Discuţii fără finalitate
Discuţii fără finalitate
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, s-a întânit ieri cu preşedinţii partidelor parlamentare, atât de la putere cât şi din opoziţie. La ieşirea din sală, când a venit momentul declaraţiilor, parcă ar fi fost fiecare la altă întâlnire.
Ponta: „Nu s-a ajuns la niciun rezultat”
"Nu am progresat", a spus Ponta, care a precizat că reprezentanţii USL au prezentat doleanţa românilor de înlocuire a actualului Guvern cu unul de tehnocraţi care să organizeze alegeri anticipate şi totodată s-a cerut înlocuirea ministrului Traian Igaş, dar nu s-a primit niciun răspuns.
Antonescu: „Soluţia este demisia Guvernului şi un acord politic pentru alegeri anticipate”
Co-preşedintele USL, Crin Antonescu a declarat că, din punctul de vedere al Uniunii Social Liberale, soluţia este demisia guvernului, un acord politic între putere şi opoziţie pentru organizarea de alegeri anticipate şi un guvern de tehnocraţi care să gestioneze administraţia ţării.
El a precizat că USL s-a prezentat la întâlnire ''nu pentru a relua inventarul fărădelegilor puterii şi a Guvernului'', ci pentru a găsi o soluţie pentru criza în care se află România.
''Noi considerăm că ceea ce se petrece în stradă şi nu numai, sunt însemnele unei grave instabilităţi care poate să prezinte ameninţări la adresa regimului democratic. (...) Din punctul nostru de vedere, care este şi al celor mai mulţi protestatari, soluţia este demisia guvernului, un acord politic Putere-Opoziţie pentru organizarea de alegeri anticipate şi un guvern de tehnocraţi care să gestioneze administraţia ţării'', a punctat Crin Antonescu.
Emil Boc: „Săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară”
Întâlnirea liderilor coaliţiei guvernamentale cu cei ai Opoziţiei reprezintă un câştig, a declarat preşedintele PDL, premierul Emil Boc, care a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului. El a subliniat importanţa dialogului Putere-Opoziţie şi faptul că actuala coaliţie doreşte stabilitate politică şi economică.
''Există dialog şi dialogul în nicio situaţie nu are cum să strice, să facă rău (...) Din perspectiva Coaliţiei este important pentru România ca în 2012 să avem stabilitate economică şi politică.


Articole înrudite