24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Kelemen: „Ungaria nu va cumpăra terenurile de sub cetăţenii români”
Kelemen: „Ungaria nu va cumpăra terenurile de sub cetăţenii români”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la RFI, că Ungaria nu va cumpăra terenurile agricole ale românilor şi a apreciat reacţiile pe această temă ale lui Mircea Geoană ca fiind "super-politicianiste", arătând că acesta caută subiecte ca "să iasă în evidenţă".

"Dacă Mircea Geoană ar fi citit legea care reglementează acest domeniu, atunci singur ar fi aflat că în acest moment există destul de multe garanţii pentru cetăţenii români să aibă posibilitatea de a cumpăra terenul şi posibilitatea statului de a veni cu o ofertă şi din acest punct de vedere e aproape imposibil să ajungi până acolo încât un alt stat să-ţi cumpere terenul din România", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor este convins că Ungaria nu va cumpăra "terenul de sub cetăţenii români" şi crede că senatorul PSD Mircea Geoană ori caută subiecte ca să iasă în evidenţă , "ori şi-a pierdut simţul orientării în politică".

"Reacţiile domnului Geoană au fost super-politicianiste şi domnul Geoană ori vrea să fie secretarul general NATO şi atunci caută subiecte, ca să iasă în evidenţă ori şi-a pierdut simţul orientării în politică (...). Nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Sunt convins că Ungaria nu va cumpăra terenul de sub noi, de sub cetăţenii români", a adăugat Kelemen Hunor, citat de RFI.

O parte a presei a scris, recent, că ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, Szabo Jozsef Andor, a declarat că există un program al autorităţilor ungare, prin care cei care doresc să îşi vândă pământul pot încheia un contract cu statul ungar, în urma căruia să primească rentă viageră.

Aceste zvonuri sunt îngrijorătoare, iar implicarea deschisă a Ungariei în achiziţia terenurilor din România este inacceptabilă, fiind necesară discutarea urgentă a subiectului în CSAT, a susţinut, în replică, senatorul PSD, Mircea Geoană. 


Articole înrudite