Klaus Iohannis a anunţat când se redeschid şcolile şi universităţile Recomandat

Joi, 14 Ianuarie 2021 17:39
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă la Palatul Cotroceni, redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie, odată cu  începerfera semestrul II. Şeful statului a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

"Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni", a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că majoritatea şcolilor se vor redeschide începând cu 8 februarie (semestrul doi) după următoarea procedură:

1. În localităţile aflate în „scenariu verde” (rata mică de infecţii), toate şcolile se redeschid

2. În localităţile aflate în „scenariu galben” (mai multe infecţii), sunt deschise grădiniţele şi vor merge în clase elevii din clasele 1-4 şi elevii din ani terminali, clasa a 8-a şi clasa a 12-a.

3. În localităţile aflate în „scenariu roşu” (un număr ridicat de infecţii), doar grădiniţele vor fi deschise şi la şcoală vor merge doar elevii din clase primare 1-4.

„Cand se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează, toată lumea stă acasă, şcolile se închid şi copiii trec pe online”, a adăugat Klaus Iohannis.

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, 14 ianuarie 2021, preşedintele Klaus Iohannis.

"Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu