Lucian Bode: A fost identificată persoana care a susţinut activitatea hackerilor ce au atacat cibernetic site-uri româneşti Recomandat

Marți, 03 Mai 2022 15:12
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că a fost identificat un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la 'KillNet' ce site-uri din ţara noastră să atace.
"A fost identificată o persoană, bănuită - cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare", a spus Bode, într-o conferinţă de presă.
Ministrul de Interne a adăugat că cetăţeanul este în custodia autorităţilor şi este audiat.
"Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate", a adăugat Bode.
Din 29 aprilie, mai multe atacuri informatice de tip DDoS - Distributed Denial of Service - au afectat site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.
Ofiţeri specializaţi din cadrul IGPR - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat în Marea Britanie pentru acordarea de sprijin în ancheta desfăşurată de National Crime Agency.
Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată 'KillNet', de origine rusă, iar activitatea acesteia ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - Ucraina. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu