19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meteo: Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Când se va încălzi
Meteo: Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Când se va încălzi

Administraţia Naţională de Meteorologie - ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, adică pentru intervalul 22 ianuarie-04 februarie 2024.
Meteorologii estimează că în intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanţe termice diurne semnificative de la o zi la alta. Valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 3 şi 9 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 6 grade până în ziua de 29 ianuarie, apoi până la sfârşitul intervalului variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8-9 grade.
Minimele vor creşte de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 2 grade în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -3 grade, în medie. Ulterior nopţii de 30 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, minimele vor creşte treptat, până spre valori medii de 2 grade în 3 şi 4 februarie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie şi după 1 februarie.
În Moldova, pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor creşte treptat până spre 7...8 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 3 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 7...8 grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
Minimele vor creşte de la medii în jurul a -6 grade în primele două nopţi ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopţii de 26 ianuarie, intervalul 27-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanţe termice, minimele urmând a se încadra între -3 şi -1 grad. După data de 30 ianuarie minimele vor creşte treptat, urmând ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25-28 ianuarie.


Articole înrudite