25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul de Interne, Lucian Bode: „Zeci de mii de oameni pleacă din sistem”
Ministrul de Interne, Lucian Bode: „Zeci de mii de oameni pleacă din sistem”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că le-a cerut şefilor de structuri să înveţe din greşeli de fiecare dată când a fost cazul, astfel încât să nu mai existe erori în intervenţii. „Zeci de mii de oameni pleacă din sistem. Astăzi, când vorbim, avem acest deficit de 25.000 de oameni“, a spus oficialul, duminică, pe B1 TV.

«Structurile MAI trebuie să intervină de fiecare dată impecabil»

„Am văzut şi eu toate aceste imagini, credeţi-mă, şi vă asigur că ele sunt într-un număr extrem, extrem de mic în raport cu zecile de mii, sutele de mii de intervenţii. (…) De fiecare dată când am avut astfel de situaţii, le-am cerut şefilor de structuri să înveţe din aceste greşeli, pentru că nu putem vorbi de o intervenţie ca la carte, ca să spun aşa, şi astfel de erori în intervenţii să nu mai vedem. Din păcate, aşa cum spuneţi, în opinia publică au ajuns astfel de imagini şi, din nefericire, nu ajung sutele de mii de intervenţii reuşite ale structurilor MAI, pentru că noi vorbim de 125.000 de oameni în Ministerul Afacerilor Interne, 51.000 de poliţişti, 27.000 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 12.500 de poliţişti frontieră, 27.000 de jandarmi. Sigur că sunt situaţii în care lipsa de pregătire, lipsa de reacţie… nu vreau să le găsesc nicio scuză, ei trebuie să intervină de fiecare dată impecabil“, a declarat ministrul, care a vorbit pe B1 TV şi despre posibilitatea unei invazii ruse în Ucraina, dar şi despre un eventual flux masiv de refugiaţi.

Chiar dacă zeci de mii de oameni pleacă din sistem, baza de selecţie, susţine Lucian Bode, este una foarte bună

„Noi, în şcolile postliceale, în anul 2021, am avut cele două promoţii, peste 5.000 de absolvenţi. Baza de selecţie la agenţi este una destul de bună, peste şase candidaţi pe un loc. La Academia de Poliţie am avut 755 de locuri, aici peste opt candidaţi pe un loc, olimpici. Baza de selecţie este una foarte bună. Avem un an şcolile postliceale, avem trei ani Academia de Poliţie. Dacă în 2018 ne-au plecat din sistem 12.500 de angajaţi şi au intrat 5.000 din şcolile postliceale, respectiv din Academie, an de an deficitul a crescut, a crescut şi a ajuns, iată, la 25.000. Zeci de mii de oameni pleacă din sistem. Astăzi, când vorbim, avem acest deficit de 25.000 de oameni. Nu putem să acoperim doar din şcoli acest deficit, diferenţa dintre cei care pleacă, accesează pensia legal, au un drept câştigat, un drept legal, respectiv cei care intră în sistem. În aceste condiţii, apelăm la cea de-a doua sursă a noastră de a aduce oameni din sistem, şi anume recrutarea din sursă externă“, a adăugat el, conform b1tv.ro.


Articole înrudite