15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 8% în 2016
Numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 8% în 2016

Numărul pasagerilor transportaţi în transportul interurban şi internaţional a înregistrat anul trecut o creştere cu 8% faţă de 2015, iar cei mai mulţi pasageri au călătorit cu autobuze şi microbuze în transport public local, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.
În 2016, au fost transportaţi în total 384 milioane pasageri, din care 4,4% au fost înregistraţi în transportul internaţional (16,9 milioane pasageri). Transportul rutier de pasageri a deţinut cea mai mare pondere (78,9%), fiind urmat de transportul feroviar (16,8%).
Conform datelor INS, transportul feroviar de pasageri a înregistrat o evoluţie negativă atât la numărul de pasageri transportaţi, cât şi la parcursul pasagerilor, comparativ cu anul 2015 (scădere cu 3%, respectiv cu 3,1%).
Transportul rutier a înregistrat o creştere cu 9,9% în ceea ce priveşte numărul pasagerilor transportaţi, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 7,3% comparativ cu anul precedent.
În transportul maritim au fost înregistraţi 7.000 de pasageri în transport internaţional, iar în transportul pe căi navigabile interioare 153.000 pasageri transportaţi în transport naţional.
Transportul aerian a înregistrat un număr de 16,4 milioane de pasageri transportaţi, din care 14,6 milioane pasageri în curse internaţionale.
Distanţa medie de transport a unui pasager a fost inferioară anului 2015 pentru toate modurile de transport, înregistrând o scădere cu 11% în transportul pe căi navigabile interioare, cu 2,4% în transportul rutier şi cu 0,1% în transportul feroviar.
Evoluţie pozitivă, în anul 2016 comparativ cu anul precedent, s-a înregistrat la numărul de pasageri transportaţi şi la parcursul acestora pentru transportul cu metroul (creştere cu 2,5%).


Articole înrudite