Peste 19.000 de cazuri de violenţă în şcoli

 
Joi, 07 Decembrie 2017 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Guvernului şi Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice în condiţiile în care peste 19.000 de cazuri de violenţă în şcoli au fost raportate în anul 2015, se arată într-un comunicat al FSLI remis recent.
"Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcoli. Cifrele sunt însă şi mai mari, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor şcolare. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere de urgenţă Guvernului, dar şi parlamentarilor României, măsuri de protecţie pentru cadrele didactice aşa cum au poliţiştii şi magistraţii, în cazul în care sunt agresaţi fizic sau verbal", se precizează în comunicat.
FSLI aminteşte că a depus la Parlament, încă din anul 2015, un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut acest lucru însă proiectul se află şi acum în sertarele Parlamentului.
"Şcoala trebuie să fie mediul care-i formează pe tineri pentru a fi buni cetăţeni şi nu un spaţiu propice pentru încurajarea apariţiei viitorilor infractori", subliniază FSLI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu