20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
POLI E-Fest, prima ediţie a celui mai aşteptat eveniment dedicat industriei jocurilor video
POLI E-Fest, prima ediţie a celui mai aşteptat eveniment dedicat industriei jocurilor video

În perioada 30 martie – 2 aprilie, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti vă invită la cea mai mare competiţie de jocuri video din ţară.
Dezvoltarea noilor tehnologii şi infrastructuri, avansul inteligenţei artificiale, al tehnologiilor AR şi VR, precum şi conectivitatea crescută prin intermediul jocurilor multiplayer şi al tehnologiei cloud computing au determinat o creştere extrem de rapidă a industriei jocurilor video la nivel mondial. Popularitatea jocurilor video a deschis noi căi de inovare şi avans tehnologic într-un domeniu profund interdisciplinar, unde ingineria joacă rolul principal.
Mihnea COSTOIU, Rector Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti: „Atunci când spunem jocuri video spunem ingineri. Inginerii sunt cei care planifică jocul, creează hărţile şi personajele, realizează grafica şi animaţiile. Până şi decizia de a alege o meserie este influenţată de jocurile pe care le jucam încă din copilarie. Indiferent că este vorba despre un viitor aviator, poliţist, doctor sau dezvoltator de jocuri pe calculator, elevii îşi aleg o carieră în funcţie de experienţele trăite. POLI E-Fest va conecta 2 generaţii. Ne dorim ca în cadrul acestui eveniment să creăm una dintre cele mai fascinante experienţe. Ne dorim un eveniment de networking unde elevii pot interacţiona cu studenţii universităţii noastre, dar şi în care ei îşi pot demonstra abilităţile de gameri.”
Evenimentul organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în parteneriat cu UPB, va duce conceptul de LAN Party la un alt nivel.
De-a lungul unui weekend întreg, mii de elevi şi studenţi se vor întâlni în campusul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi vor concura pentru a câştiga premiile în valoare de peste 20.000 de euro oferite în cadrul celui mai mare festival dedicat jocurilor video din România. Participanţii vor avea oportunitatea să se lupte în cadrul a cinci competiţii: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA 23, PUBG Mobile şi Valorant.
Mihnea MOISESCU, Decan Facultatea de Automatică şi Calculatoare: „În cadrul evenimentului POLI E-Fest, elevii vor face cunoştinţă cu studenţii Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Prin prezenţa la eveniment, vor afla că inginerii se află în spatele întregului proces de realizare al unui joc video. Ei sunt cei care scriu codurile care fac jocul să funcţioneze, determinând logica acestuia, se ocupă de efectele sonore, dar şi de testarea posibilelor erori.”
Meciurile vor fi transmise live, comentate de jucători profesionişti şi promovate de unii dintre cei mai cunoscuţi gameri şi influenceri din România care vor fi prezenţi la eveniment.
Peste 1.600 de elevi şi studenţi din toată ţara, amatori sau profesionişti, dar şi mii de spectatori pasionaţi de tehnologie vor fi martorii celui mai îndrăgit şi aşteptat festival dedicat industriei jocurilor video.


Articole înrudite