19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premierul Victor Ponta le-a spus joi oamenilor de afaceri că preocuparea principală a Guvernului în aceste momente nu este bătălia politică, ci sprijinirea mediului de afaceri.
"Preocuparea numărul 1 în acest moment a Guvernului nu e bătălia politică, ci este în primul rând cum să facem să vă convingem să păstraţi locurile de muncă actuale, cum putem să vă sprijinim să creaţi locuri de muncă. Sunt un social-democrat al secolului XXI. Sunt absolut convins că nu statul creează locuri de muncă, ci mediul privat creează locuri de muncă şi statul, prin acţiunile sale, vă poate încuraja sau descuraja în acest sens", a spus Ponta, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, care a avut loc la Camera de Comerţ a României.
El a arătat că, deşi este social-democrat, a încercat să facă anumite lucruri şi pentru mediul de afaceri, menţionând aici crearea unui post de ministru delegat pe acest domeniu.
"Evident că zgomotul şi căldura politică întotdeauna par să acopere lucrurile de substanţă. Acum, după cum puteţi constata, nu mă aflu în Parlamentul României pentru o dezbatere politică, ci mă aflu alături de dumneavoastră pentru că simt că în acest moment de bătălie politică e esenţial să păstrăm un echilibru economic", a susţinut Ponta.
În acest context, el s-a pronunţat pentru restructurarea societăţilor şi companiile cu capital de stat şi pentru management privat.
"Managementul politic, indiferent că a fost PDL sau este PSD sau PNL, este un management care nu funcţionează aşa cum ar trebui. Ministrul Economiei trebuie să explice încă o dată mediului de afaceri, aşa cum am făcut-o cu toţii, că situaţii speciale nerezolvate de ani de zile au necesitat decizii speciale, mă refer la Hidroelectrica", a precizat premierul.
Ponta a subliniat că în perioade dificile singura şansă o reprezintă sprijinirea mediului de afaceri.
"Sper să fiu un prim-ministru social-democrat care a înţeles că economia e înaintea socialului, că dacă nu avem economie nu putem să avem şi zona socială şi că în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga Europă singura şansă a oricărui guvern (...) e de a reuşi să sprijine mediul de afaceri pentru a păstra locurile de muncă şi eventual pentru a crea unele noi, să convingă investitorii, care sunt extrem de reticenţi, de a încerca să creeze un mediu de afaceri în care statul să nu mai fie un duşman şi o piedică în calea dezvoltării dumneavoastră", a conchis Victor Ponta.


Articole înrudite