19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Producţia industrială a crescut cu peste 10% în primul trimestru
Producţia industrială a crescut cu peste 10% în primul trimestru

Producţia industrială a crescut cu 10,1% în primul trimestru din 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, în timp creşterea ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a fost de 10,7%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică /INS/.
În luna martie 2014, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%, respectiv cu 1,1%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 10,8% ca serie brută, respectiv cu 11,6%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
În luna martie 2014, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 6,8%, datorită creşterii industriei extractive (+9,6%) şi industriei prelucrătoare (8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,7%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+10,7%), industria bunurilor de capital (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) şi scăderi în industria energetică (-2,2%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,7%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,1% susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+1,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,3%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria energetică (-3,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,3%), industria bunurilor de uz curent (-1,3%) şi industria bunurilor intermediare (-0,2%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 2,5%.
În luna martie 2014, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 10,8% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12,8%) şi industriei extractive (+4,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,1%.
Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri la toate categoriile: industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor intermediare (+9,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,4%), industria bunurilor de uz curent (+4,5%) şi industria energetică (+1,6%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+13,3%) şi industriei extractive (+3,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,6%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat următoarele creşteri: industria bunurilor de capital (+15,4%), industria bunurilor de uz curent (+7,6%), industria bunurilor intermediare (+7,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%) şi industria energetică (+4,3%).
În trimestrul I 2014, comparativ cu trimestrul I 2013, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 10,1%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+11,7%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 0,9%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în: industria bunurilor de capital (+14,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+6,4%) şi industria energetică (+3,1%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2014, comparativ cu trimestrul I 2013, a crescut cu 10,7%, susţinută de industria prelucrătoare (+12,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,7%). Industria extractivă a scăzut cu 0,5%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în: industria bunurilor de capital (+15,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%), industria bunurilor intermediare (+6,1%) şi industria energetică (+4,0%).


Articole înrudite