Romsilva a câştigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei

 
Joi, 02 Martie 2017 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele peste 166.800 de hectare de fond forestier din judeţul Suceava pentru care Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei susţinea că deţinea drept de proprietate rămân în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, după ce instituţia a câştigat definitiv procesul intentat de către forul bisericesc, a anunţat, Romsilva.
Potrivit unui comunicat al regiei remis AGERPRES, procesul a fost intentat în urmă cu 16 ani de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, care a cerut recunoaşterea dreptului de proprietate pentru cele 166.813 de hectare, aflate în judeţul Suceava.
"Litigiul s-a judecat în aceşti ani la mai multe instanţe din ţară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galaţi, Curtea de Apel Timişoara, Curtea de Apel Cluj, precum şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acum trei ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, în cursul anului trecut, juriştii RNP — Romsilva au reuşit să păstreze în proprietatea publică a statului român încă 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe în judeţele Buzău (2.754 de hectare), Gorj (2.622 de hectare) şi Argeş (1.276 de hectare).
În urma aplicării legilor pentru restituirea proprietăţilor, fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Romsilva, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adică aproape 49% din totalul fondului forestier naţional, notează Regia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu