18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Romsilva anunţă plantări masive
Romsilva anunţă plantări masive

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară. Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor pe alte 537 de hectare.
Cele mai mari suprafeţe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcţia Silvică Suceava, 858 hectare, urmată de direcţiile silvice Bacău, cu 580 de hectare, şi Arad, cu 420 hectare. În privinţa regenerărilor artificiale, cea mai mare suprafaţă de fond forestier care va fi regenerată prin lucrări de împăduriri este administrată tot de Direcţia Silvică Suceava, 829 hectare, urmată de direcţiile silvice Vrancea, cu 223 hectare, şi Mureş, cu 156 hectare.
Campania de împăduriri de primăvară se suprapune, parţial, cu Luna Plantării Arborilor, marcată anual, între 15 martie şi 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acţiuni de împădurire, acţiuni de popularizare şi educaţie forestieră.
Având în vedere condiţiile meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat înainte de 15 martie la mai multe direcţii silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi va continua şi după 15 aprilie, când se încheie Luna Plantării Arborilor, până la finalizarea programului campaniei.
Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale şi 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.
În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi  24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, informează Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.


Articole înrudite