19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
S-a finalizat confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi a timbrelor autocolante
S-a finalizat confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi a timbrelor autocolante

Confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi a celor 17,7 milioane de timbre autocolante pentru alegerile din 25 mai a fost finalizată, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog, care a mai afirmat că peste 30.000 de de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura paza secţiilor de votare la nivel naţional.
"A început tipărirea celor 20,4 milioane buletine vot şi s-a finalizat confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi a celor 17,7 milioane de timbre autocolante. Pe măsură ce sunt realizate, buletinele de vot, timbrele autocolante, ştampilele şi broşurile cu legislaţia electorală europarlamentară sunt preluate de către Prefecturile din ţară. Până la acest moment 16 judeţe au ridicat deja materialele necesare votării. Prin grija Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat un grafic de distribuire către judeţe, astfel încât fiecare judeţ să preia într-o singură zi toate aceste materiale. Se asigură astfel şi o economie cu cheltuielile de transport a acestor materiale, care, ulterior, vor fi depozitate în spaţiile asigurate de prefecţi. Până când vor fi preluate de preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, buletinele de vot, timbrele autocolante şi ştampilele vor rămâne sub paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne", a declarat oficialul MAI.
Pentru o cât mai bună pregătire, începând din această săptămână, la nivelul fiecărui judeţ va fi demarată o campanie preventivă de informare a cetăţenilor care constă, printre altele, în postarea a 20.000 de afişe cu mesajul "VOTEAZĂ LEGAL". Afişele au fost tipărite de Tipografia MAI, deci fără costuri suplimentare, a spus Dajbog.

Desfăşurare de forţe pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dat asigurări că MAI va acţiona cu fermitate, echidistanţă şi maximă atenţie pe toată perioada rămasă până la alegeri, astfel încât acestea să se desfăşoare cu respectarea întocmai a prevederilor legale şi că Ministerul Afacerilor Interne ia măsurile necesare pentru a asigura o campanie electorală în deplină legalitate şi un rezultat al alegerilor care să reflecte voinţa alegătorilor.
"Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă acţionează deja pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi desfăşurarea scrutinului electoral în deplină legalitate", a precizat Monica Dajbog.
Conform Planului general de măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice, aprobat de către viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, s-a realizat repartizarea a 30.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne care vor asigura paza celor 18.532 secţii de votare, organizate la nivel naţional. Structurile M.A.I. vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 24.05.2014, începând cu ora 18.00.
În ziua alegerilor, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică în întreaga ţară, mai ales în zona secţiilor de votare, precum şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare pe timpul transportului acestora la birourile electorale judeţene şi Biroul Electoral Central.


Articole înrudite