S-au deschis înscrierile pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019 Recomandat

Marți, 29 Ianuarie 2019 12:29
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sediul CERT-RO a avut loc o nouă întâlnire dedicată organizării European Cyber Security Championship (ECSC) în România. La întrevedere au participat reprezentanţi ai CERT-RO, SRI şi ANSSI, organizatori tradiţionali ai competiţiei în România, dar şi susţinători sau posibili sponsori din spaţiul public sau privat. Discuţiile s-au concentrat pe organizarea fazei naţionale a competiţiei, precum şi etapa finală din luna octombrie, care va avea loc la Bucureşti. ECSC este un concurs la nivel european, care are ca temă securitatea cibernetică. Proiectul este susţinut anual de către European Union Agency for Network Internet Security (ENISA). În cadrul ECSC, echipele fiecărui stat participant sunt implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă şi investigaţii.
Concursul are o etapă naţională, prin care se face selecţia echipei României, pregătitoare pentru întrecerea finală, la nivel european. Participanţii care vor să se înscrie în competiţie trebuie să îndeplinească următoarele criterii: vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani; cetăţeni ai ţării pentru care participă sau locuiesc şi urmează o formă de învăţământ în această ţară. Echipele sunt formate din 2 (maxim 3) antrenori şi maxim 10 concurenţi din 2 categorii: 5 juniori (între 16 şi 20 ani) şi 5 seniori (între 21 şi 25 ani). Vârsta de referinţă este vârsta concurentului la sfarsitul anului calendaristic.
În 2018, echipa României a ocupat locul al doilea dintr-un total de 10 ţări participante la ediţia din acest an a Campionatului European de Securitate Cibernetică (ECSC) desfăşurat la Duesseldorf, în Germania, în perioada 7 - 10 noiembrie 2018. Aceasta este cea mai bună performanţă înregistrată de România în cadrul competiţiei europene şi se datorează atât experienţei acumulate în etapa anterioară şi pregătirii susţinute a membrilor echipei pe parcursul acestui an, cât şi dedicării instructorilor care le-au fost alături celor 10 componenţi ai lotului. În acelaşi timp, echipa României s-a bucurat de aprecierea juriului, fiind desemnată pentru al doilea an la rând drept echipa cu cea mai bună expunere a modului în care au rezolvat sarcinile de concurs.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu