Sindicaliştii cer sprijinul preşedintelui pentru ca industria de apărare să devină strategică Recomandat

Miercuri, 27 Februarie 2019 10:41
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de consilieri prezidenţiali s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie formată din lideri a cinci federaţii sindicale din industria de apărare. Cei de la sindicate au cerut ca din programele de înzestrare derulate de MApN, 30% să se realizeze de industria românescă de apărare, informează Mediafax. "O delegaţie formată din lideri a cinci federaţii sindicale din industria de apărare s-a întâlnit, la solicitarea acestora, la Palatul Cotroceni, cu un grup de consilieri prezidenţiali. În cadrul discuţiilor, liderii sindicali au prezentat problemele complexe cu care se confruntă industria de profil, solicitând sprijinul Preşedintelui României pentru acordarea statutului de industrie strategică de interes naţional industriei de apărare”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Liderii de sindicate au cerut ca din programele de înzestrare derulate de MApN, 30% să se realizeze de industria românescă de apărare. "De asemenea, liderii de sindicat au solicitat ca programul de reorganizare a Companiei Naţionale ROMARM să fie prezentat în CSAT, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din anul 2017, iar din programele de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naţionale, 30% să se realizeze de către industria românească de apărare. În plus, reprezentanţii federaţiilor sindicale au solicitat sprijin pentru realizarea unui centru de cercetări al industriei de apărare, care să concentreze capacităţile de cercetare-dezvoltare, inclusiv prin accesare de fonduri europene", confrom sursei precizate.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, având în vedere importanţa deosebită a industriei de apărare pentru securitatea naţională şi impactul social şi politic al aspectelor semnalate, propunerile şi concluziile discuţiilor vor fi înaintate Guvernului României, Ministerelor Economiei şi Apărării Naţionale. "Administraţia Prezidenţială reconfirmă preocuparea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a se găsi cele mai potrivite soluţii pentru revigorarea industriei româneşti de apărare", a conchis Administraţia Prezidenţială.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu