24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei destinaţii externe ieftine pentru vacanţă
Trei destinaţii externe ieftine pentru vacanţă

Cele mai convenabile destinaţii turistice externe pentru românii care dispun de bugete reduse pentru vacanţă rămân şi în această vară Grecia, Turcia şi Bulgaria. Sunt trei destinaţii unde se poate ajunge cu autocarul sau maşina personală.
Criza pe care a traversat-o Grecia a avut efect şi asupra ofertelor din turism. Astfel s-a ajuns ca în Paralia Katerini, de exemplu, un loc de cazare la un hotel de trei stele, cu transportul cu autocarul inclus, să fie de 700 de lei pentru o săptămână de vacanţă.
O altă destinaţie ieftină şi interesantă este insula Thassos, mai ales pentru familiile cu copii. Iată cum este descrisă insula pe site-ul consilierturism.ro: ”... nu se aud manele nicăieri, deşi la terase muzica nu lipseşte, poţi mânca pe îndestulate cu 2,5 euro la terasele fast-food, fără băutură. Un meniu fast food format din gyros /hamburgher plus o bere costă 5 euro (o bere mică la halbă costă minim 2,5 euro, o bere mare 3,5 euro, iar un coctail minim 7, la terasele din toată insula). Nimeni nu are fiţe, localitatea geme de români, greci şi sârbi, rar câte un rus sau vest-european”.
În Turcia, familiile cu copii pot opta pentru staţiunile Bodrun şi Kusadasi, unde pot petrece sejururi all inclusive la preţuri rezonabile. Dacă vacanţa este planificată din timp, agenţiile aplică o serie de reduceri, aşa că preţul unui concediu de o săptămână, de persoană, poate ajunge până la 200 de euro, inclusiv transportul cu autocarul.
Condiţii foarte bune pentru petrecerea concediului la un preţ rezonabil oferă şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc, cum ar fi Nisipurile de aur, Albena sau Nessebar. Sunt cele mai apropiate, iar o noapte într-un hotel de patru stele în sistem all inclusive poate coborâ până la 100 de lei de persoană, la Nisipurile de aur. În plus, având în vedere afluxul mare de turişti români pe litoralul bulgăresc din ultimii ani, în majoritatea restaurantelor şi teraselor se poate comanda în limba română.
O altă soluţie de a economisi bani este căutarea ofertelor last minute, doar că în acest caz solicitanţii trebuie să se adapteze la condiţiile cerute de agenţia care face oferta: destinaţia sau lungimea vacanţei.


Articole înrudite