19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Agenţi ai serviciilor secrete americane l-au arestat săptămâna trecută pe Radu Manolache, 39 de ani, pe un aeroport din Atlanta, sub acuzaţia că ar fi înşelat mai multe victime pe internet cărora le oferea maşini la preţuri foarte mici prin comparaţie cu preţul pieţei, conform cotidianului Scottsboro Daily Sentinel.
Investigaţia ce a dus la arestarea lui Radu Manolache a durat opt luni. Una dintre posibilele victime ale românului, o femeie în vârstă de 37 de ani din Scottsboro, a cumpărat un astfel de autoturism de pe internet în luna iunie a anului trecut.
„Era una dintre acele afaceri prea bune pentru a fi adevărate. Femeia a plătit 8.900 de dolari pentru o maşină care costa 25.000 de dolari”, conform locotenentului de poliţie Scott Matthews din Scottsboro.
Pentru a câştiga încrederea victimelor, Radu Manolache se prezenta drept agent FBI. „El susţinea că maşina a aparţinut unui membru al familiei sale care a murit recent şi avea nevoie să o vândă cât mai repede”, mai explică ofiţerul de poliţie. Conform acestuia, victima a transferat banii într-un cont la o bancă din Chicago şi apoi a pierdut orice legătură cu Manolache.
„Noi l-am prins însă pe camerele de securitate ale băncii când a venit să-şi ia banii”, a mai precizat locotenentul Matthews, adăugând că de atunci românul a fost plasat sub urmărire de către FBI.
Românul a refuzat varianta extrădării şi a fost transferat la centrul de detenţie Jackson County. Cauţiunea sa a fost fixată la 100.000 de dolari. Conform poliţiei americane, Manolache mai este căutat pentru fraude similare pe internet şi în statul Louisiana.
„Se pare că face parte dintr-un grup infracţional care oferă maşini la vânzare pe internet la preţuri incredibil de mici”, a mai adăugat ofiţerul de poliţie. Serviciile secrete americane au reuşit să dea de urma a 3 milioane de dolari obţinuţi de acest grup prin înşelăciune, însă Radu Manolache este singurul arestat deocamdată în acest caz.

Articole înrudite