22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Victor Piţurcă, eliberat şi plasat sub control judiciar
UPDATE: Victor Piţurcă, eliberat şi plasat sub control judiciar

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a fost plasat sub control judiciar, marţi, 31 ianuarie 2023, în dosarul măştilor neconforme pentru MApN.
Acesta a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie marţi dimineaţă, alături de fiul său, Alex Piţurcă, şi de şeful ROMARM.
Fostul selecţioner a declarat că nu are niciun amestec în această afacere: „O să aflaţi despre ce este vorba!”, a declarat Piţurcă, fără să dea alte detalii.
Reamintim că fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost reţinut luni, 30 ianuarie 2023, de procurorii DNA, într-un dosar privind cumpărarea de măşti de protecţie în timpul pandemiei. Alături de el, suspect în dosar este şi directorul general al ROMARM, Gabriel Ţuţu, care a fost şi el reţinut de anchetatori.
Gabriel Ţuţu este acuzat de procurorii DNA că a cumpărat de la Victor Piţurcă şi de la alte firme 7 utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie în timpul pandemiei, însă aceste utilaje, pe care ar fi plătit peste 8 milioane de lei aproximativ din bugetul ROMARM, nu ar fi fost folosite niciodată, pentru că ele nu au fost conforme. Potrivit procurorilor DNA, Victor Piţurcă ar fi vândut către MApN mai multe măşti de protecţie în timpul pandemiei, cu ajutorul influenţei lui Gabriel Ţuţu. Directorul ROMARM ar fi încercat să-şi introducă în acest circuit comercial un alt prieten, care ar fi obţinut la rândul lui un profit de 40% din toate acţiunile acestui grup.
Este vorba despre un profit sub formă de consultanţă, o consultanţă fictivă care nu ar fi fost realizată niciodată.
În trecut, Piţurcă a fost condamnat în Dosarul Valiza, după ce a fost prins că a minţit pentru Gigi Becali. În 2013, el a luat un an cu suspendare în acest dosar.
ROMARM este compania de stat, care, la începutul pandemiei de Covid-19 în România, se angaja să producă măşti de protecţie pentru populaţie.
Conducerea interimară a companiei ROMARM va fi asigurată de directorul economic, a anunţat luni Ministerul Economiei, după ce procurorii au dispus reţinerea directorului general Gabriel Ţuţu.
Ministerul Economiei precizează, într-un comunicat, că nu comentează faptele pentru care este cercetat directorul general, notează antena3.ro.


Articole înrudite