16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce este un microcip pentru animale
Ce este un microcip pentru animale

Microcipul este o piesă de calculator sau un transponder de dimensiunea unui bob de orez. Stochează un număr de identificare şi transmite acele informaţii prin unde radio către scanerul corespunzător.
De obicei, numărul microcipului conţine 10 caractere, ceea ce face disponibile 275 de miliarde de coduri separate. Acest lucru face foarte puţin probabil ca acelaşi cod de identificare să fie utilizat de mai multe ori. Fii sigur că animalul tău de companie va avea un cod unic de microcip.
Microcipurile sunt compuse dintr-un cip de siliciu şi o antenă minusculă învelită în sticlă biocompatibilă. Microcipurile vin preîncărcate într-o seringă, iar acul este introdus chiar sub piele, între omoplaţi. Întreaga procedură durează mai puţin de 10 secunde şi este la fel de dureroasă ca o injecţie de vaccinare.
După injectare, ţesutul din jurul microcipului reacţionează la această nouă substanţă şi formează o carcasă. Acest lucru ajută la prevenirea migrării microcipului. Deoarece microcipul este fabricat din material biocompatibil, respingerea este neobişnuită, iar infecţia la loc este foarte rară.

Ce este un scaner cu microcipuri pentru animale de companie?

Scanerul este folosit ca sursă pentru a citi mesajul codificat din cip. Scanerul foloseşte energia electromagnetică pentru a permite cipul să îşi transmită mesajul prin unde radio, care sunt în mod normal la frecvenţe specifice pentru fiecare producător de microcipuri. Din acest motiv, în trecut, nu toate scanerele puteau citi toate mărcile de microcipuri.
Într-un efort de a aborda această problemă potenţială, în 1996, Organizaţia Internaţională de Standardizare a publicat că trebuie să se producă cititori universali. Acest lucru a permis scanerelor să identifice cipuri de la diverşi producători.
Scanerele sunt adesea furnizate pentru controlul animalelor, adăposturilor şi alte organizaţii de salvare, într-un efort de a se asigura că fiecare câine sau pisică este scanat şi cei cu cipuri sunt reuniţi cu proprietarii lor. Medicii veterinari pot cumpăra, de asemenea, scanere pentru a fi utilizate în spitalul lor.

Ar trebui să aveţi un scaner cu microcip în casă?

Majoritatea proprietarilor de animale de companie care au un animal de companie cu microcip nu au scaner. Nu ai nevoie de unul acasă. Singurul moment în care aveţi nevoie de un scaner este dacă găsiţi un animal de companie pierdut şi moment în care îl puteţi duce la clinica veterinară locală sau la adăpostul unde au un scanner.

Înregistrarea animalului dvs. de companie

Chiar dacă câinele sau pisica dumneavoastră are un microcip şi este scanat corespunzător, fără o bază de date accesibilă şi precisă, aceste informaţii nu vă vor returna animalul dvs. de companie.
Când este contactat cu codul de identificare al unui animal de companie dispărut, personalul bazei de date poate prelua informaţiile despre animalul de companie. Fiecare microcip care este vândut este înregistrat la spitalul veterinar sau adăpostul care l-a achiziţionat. Este responsabilitatea spitalului veterinar şi a dvs. să înregistraţi numărul unic de identificare al microcipului animalului dvs. de companie în dosarul său şi să notificaţi baza de date cu microcipuri.
În plus, îţi poţi înregistra animalul de companie în nume propriu pentru o notificare mai rapidă când animalul tău de companie pierdut a fost găsit.


Articole înrudite