14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un motan din Italia cu proteze la picioarele din spate a devenit ''superstar'' în mediul online
Un motan din Italia cu proteze la picioarele din spate a devenit ''superstar'' în mediul online

Un motan în vârstă de şase ani a devenit ''superstar'' în mediul online, el fiind prima pisică din Italia care a beneficiat de două proteze în locul membrelor posterioare care i-au fost amputate în urma unui accident rutier grav, informează BBC, citat de Agerpres.
Vito, sau Vituzzo, a rămas fără ambele picioare din spate după ce acestea i-au fost zdrobite de o maşină, în Milano, în timp ce proprietarele sale erau plecate în luna de miere. Cuplul, format dintr-o fostă jucătoare de baschet, Silvia Gottardi, şi soţia sa, Linda Ronzoni, s-a întors imediat acasă.
Povestea lui Vito a fost intens distribuită în mediul online cu hashtag-ul #vituzzosuperstar.
Intervenţia chirurgicală prin care i-au fost ataşate două proteze prin introducerea lor direct în oasele rămase la membrele inferioare nu a mai fost realizată niciodată în Italia.
Pisicile cu ambele picioare posterioare amputate în circumstanţe similare sunt deseori eutanasiate, notează BBC.
La un an de la ultima operaţie, Vito poate fi urmărit pe conturile sale populare de Instagram şi Facebook în timp ce se plimbă prin casă pe toate cele patru picioare şi urcă pe canapea.
Proprietarele sale, Silvia şi Linda, au publicat recent un mesaj, intitulat ''portret de familie'', în care apar alături de Vito.
Ele au declarat pentru BBC că s-au inspirat din cazul lui Oscar din Marea Britanie, primul motan din lume cu proteze bionice, în urma unui accident care a implicat o combină secerătoare.
Recent, un articol în care povestea lui Vito este relatată de fotografa Claudia Rocchini a fost distribuit pe pagina lui Vituzzo Superstar.
Povestea a fost preluată de media locală şi ulterior s-a răspândit în toată ţara.
Unul dintre comentariile adăugate recent pe pagina de Instagram a lui Vito remarcă: "Toată presa vorbeşte despre mine. Dar eu rămân modest".
În 2017, două pisici din Bulgaria cu membre amputate au primit şansa la o viaţă mai bună după ce le-au fost implantate ''lăbuţe bionice'' printr-o tehnică chirurgicală inovatoare, efectuată în premieră în Europa continentală. Protezele lui Pooh şi Steven au fost montate de Vladislav Zlatinov, medic veterinar din Sofia.
În 2010, o intervenţie chirurgicală similară, în valoare de 50.000 de lire, a fost efectuată asupra lui Oscar, o pisică din Marea Britanie. Animalul a fost operat de doctorul Noel Fitzpatrick din Surrey, devenind prima pisică bionică din lume.


Articole înrudite