05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aproape 100 de democrat-liberali gălăţeni vor participa, sâmbătă, la Convenţia Naţională a partidului pentru a-şi alege liderul la nivel naţional al formaţiunii politice. O treime dintre delegaţii PDL Galaţi şi-au declarat susţinerea pentru Vasile Blaga, într-un experiment în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PDL Galaţi. Toţi cei 33 de democrat-liberali reuniţi în şedinţă au votat pentru moţiunea senatorului Vasile Blaga, actualul preşedinte al partidului. Liderul PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, a declarat că fiecare dintre cei 97 de membri delegaţi ai organizaţiei pe care o reprezintă va vota liber, fără să existe vreo impunere pentru susţinerea unui candidat.
„La Congres participă circa 5.000 de delegaţi, nu va fi uşor nici votul, în condiţiile în care nu se va vota pe organizaţii, ci în ordine alfabetică, în cabine. Există interdicţia de a face poze, de a filma votul, lucru pe care l-am constatat, în 2011, că s-a întâmplat, aşa că s-au luat toate măsurile ca după acest Congres să nu spună cei care au pierdut că a fost un Congres aranjat”, a afirmat Doru Resmeriţă.
Chiar dacă şi-a declarat în mod public susţinerea pentru Vasile Blaga la şefia partidului, Resmeriţă susţine că nu a impus nimănui cum să voteze.
„Dacă liderul unei organizatii susţine o moţiune, asta nu înseamnă că toată delegaţia va vota astfel. Nu o să mă vedeţi că stau pe la cabinele de vot, fiecare votează după cum doreşte”, a precizat liderul democrat-liberalilor gălăţeni.

Consilierul local Cristache nu are voie să voteze la Congres

Doru Remeriţă a declarat că desemnarea delegaţilor s-a făcut conform deciziilor forurilor statutare ale partidului, avându-se în vederea reprezentarea tuturor colegiilor. Consilierul local Cătălin Cristache nu se regăseşte pe lista de delegaţi întrucât democrat-liberalul nu are voie să voteze în cadrul Congresului deoarece a fost sancţionat de către conducerea partidului, atunci când Biroul Permanent Municipal al PDL Galaţi a decis excluderea sa din formaţiunea politică. De altfel, Cătălin Cristache nu a primit un răspuns pozitiv din partea conducerii centrale a partidului la contestaţia pe care a depus-o la Bucureşti.
Sâmbătă, pe data de 23 martie, la Convenţia PDL, vor participa 97 de delegaţi. Pentru şefia partidului la nivel naţional candidează senatorul Vasile Blaga, deputatul Elena Udrea şi europarlamentarul Monica Macovei.
În cazul în care Vasile Blaga va pierde alegerile, democrat-liberalii Doru Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco au declarat că îşi vor da demisia din conducerea filialei locale a PDL.

Articole înrudite